Вест

article image

Акција: "Божић бата куца и на ваша врата"

Малишани узраста до четвртог разреда основне школе, који живе у новосадским приградским насељима Стари Лединци, Лединци, Степановићево и Футог су обрадовани божићним даровима.

Пакетиће за девојчице и дечаке у оквиру акције "Божић бата куца и на ваша врата" обезбедили су Српско културно удружење "Завичајни дан" и Народни покрет "Динара-Дрина-Дунав".

Малишани су за ту прилику припремили богат програм током којег су извели позоришну представу, певали божићне песме и рецитовали песмице посвећене бадњаку, Бадњем дану и Божићу.

Лидер Народног покрета "Динара-Дрина-Дунав" Томислав Бокан рекао је новинарима да је главни циљ акције "Божић бата куца и на ваша врата" жеља да се од заборава отргне српска традиција и да се деца од малих ногу уче традиционалним вредностима.

"Жеља нам је да малишани осете шта значи Бадњи дан и шта значи највећи хришћански празник - Божић. Активности нашег Покрета су усмерене на очување и промовисање породичних вредности и јачање породице као основе нашег друштва" , рекао је Бокан.