Вест

article image

Дрвар: Положени вијенци код споменика жртвама фашистичког терора

У Дрвару су, поводом обиљежавања Дана општине и Дана почетка устанка народа БиХ против фашистичког окупатора у Другом свјетском рату, положени вијенци код споменика жртвама фашистичког терора.

Вијенце су положили начелник општине Душица Рунић и предсједник Општинског вијећа Милан Кунић, делагати у Дому народа Парламента Федерације БиХ Драгана Дамјановић и Горан Броћета, као и делегације политичких странака.

Рунићева је раније рекла Срни да је народ Дрвара и околине током Другог свјетског рата дао више од 7.000 бораца, те да је управо на подручју ове општине 27. јула 1941. године почео устанак против фашистичког окупатора.

Овим поводом биће одржана и свечана сједница локалне Скупштине, којој ће присуствовати одборници, предсједници мјесних заједница и директори јавних предузећа, без гостију са стране.

Због епидемиолошке ситуације цијели догађај протећи ће скромно.

Рунићева је замолила грађане Дрвара да се придржавају свих епидемиолошких мјера, да чувају себе и своје породице.

Делегација Народног покрета "Динара-Дрина-Дунав" из Новог Сада положила је данас вијенце на Спомен-обиљежје палим борцима у рату 1992-1995. у Дрвару.

Делегација, са предсједником покрета Томиславом Боканом, положила је вијенце и одала почаст погинилим борцима у рату од 1992. до 1995. године са подручја Дрвара.

- Не смијемо заборавити ове жртве и незмјерно смо им захвални, јер су дали оно највредније, своје животе за слободу свих нас - рекао је Бокан за Срну.

Он је додао да се не смију заборавити ни сви српски борци и цивилне жртва Одбрамбено-отаџбинског рата.



извор: www.rtrs.tv