Вест

article image

СРБИЈА И ВУЧИЋ ИМАЈУ СВОЈ ПРАВИ ПУТ. ТО ЈЕ СРПСКИ ПУТ!

Томислав Бокан, председник Народног покрета Динара-Дрина-Дунав дао је интервју новинару Афере и одговорајући на многа врућа питања још једном показао да је човек који припада српском свету и Србији. Србија на челу са председником Александром Вучићем, има свој пут, прави путу. То је наш, српски пут! – рекао је између осталог Бокан!

Ко се и зашто буни против концерта БМК у Новом Саду, кога представљају ти људи и какву поруку шаљу?

-Позната ми је чињеница да ће Мирко Пајчин, у народу познат као Баја Мали Книнџа са пратећим бендом Минђушари, ускоро наступити у новосадском Спенсу.

Сматрам потпуно лицемерним понашање шачице појединаца који покушавају да стекну некакве политичке поене тиме што ће путем друштвених мрежа и разних плаката покушати да узбуркају јавност и наметну свој став о нечем што је сасвим сигурно ствар личног укуса и опредељења. А о укусима се, сагласни сте, не расправља.

Баја Мали Книнџа је наступао у Новом Саду више пута, на више различитих места. Присећања ради, одржао је и велики концерт у марту месецу ове године. Тада то ником није сметало.

Ја сам потпуно сигуран да људи који су пре свега одбачени од свог изборног гласачког тела, људи који су сву своју идеологију продали због шачице користи и личног интереса и који праве лажне перформансе, с циљем идеолошког узбуркавања јавности, неће успети у својим намерама. А намере су јасне. Покушава се, по ко зна који пут, наметнути идеју прављења вештачке нације „војвођани“ и то од већинског српског народа. Ми јесмо војвођани по територијалној припадности, али смо првенствено већински народ на овим просторима, Срби, који живе у суживоту и поштују своје комшије без обзира на верску, расну и националну припадност.

За мене ту дилеме нема, убеђен сам да народ све то види и препознаје!

Такође, апсолутно сам сигуран да је музика изнад политике и да ће сви поштоваоци лика и дела Баје Малог Книнџе посетити концерт на Спенсу, с друге стране, они људи који нису љубитељи те врсте музике једноставно неће те вечери бити на Спенсу, и то је то!

Чији је Шодрош – Аидин и Брајанов или…

-На тему активиста који чак нису ни људи којима је Нови Сад дом имам потпуно јасан став. Ту се ради о политичким мешетарима и страним плаћеницима који зарад свог личног интереса подривају систем и државу.

Нови Сад је ипак наш Град, на Шодрошу ће се изградити мост, а мостови спајају људе и треба да се граде.

У једном делу своје радне каријере био сам директор новосадског Јавног предузећа „Урбанизам“. Апсолутно сам осудио овогодишње немиле догађаје, претње и насиље над запосленим Јавног предузећа „Урбанизам“ и члановима Комисије за планове Града Новог Сада, а у вези са усвајањем Генералног урбанистичког плана Новог Сада.

Струка је још давне 1951. године кроз Генерални урбанистички план Новог Сада дала свој став предвидевши мост на Шодрошу. Ту више нема места за питање да ли мост треба или не. Мост је неопходан!

Град Нови Сад је у последњих тридесетак година значајно нарастао у погледу броја становника. Неодговорна политика, која је вођена пре 2012. године, јесте довела до непланског ширења Града. Раст броја становника није пратио и адекватан развој инфераструктуре. То је узроковало бројне проблеме људима у свакодневном животу и раду.

Доласком Милоша Вучевића за градоначелника Новог Сада урађено је јако много за развој Града. Између осталог, завршен је и пуштен у саобраћај Жежељев мост, изграђени су вртићи, домови здравља, стварени су услови за долазак инвеситора, радило се на путној мрежи, партерно је уређен Град, а урађене су и бројне друге ствари на корист свакодневном животу људи у Граду Новом Саду.

Али, свакодневни живот и потребе људи траже и дају пуну подршку даљем напретку и развоју Града. Самим тим и градњи моста. Ово је одговорна држава у којој се поштују институције и прописи. Мост ће се, сигуран сам, радити у складу са свим европским стандардима и стандардима предвиђеним у циљу заштите животне средине.

Никакви „лажни еколози“ неће угрозити тај пројекат и развој Града. Једноставно, све се врти око политике и покушаја да се направи народни бунт, пошто политичке идеје тих „лажних еколога“ очигледно не наилазе на позитиван одговор код народа. Народ је на изборима јасно рекао коме верује и коме указује своје поверење у вођењу државе Србије!

Која је улога покрета ДДД у трусним временима који следе и шта можете и желите локално, а шта на републичком нивоу?

-Народни покрет Динара-Дрина-Дунав, чији сам председник, јесте одговорна национално освештена организација. Ми смо наша опредељења јасно исказали, поштујемо и ценимо све Србе ма где живели, али и све људе који поштују и цене устав, законе и поредак Републике Србије без обзира на верску, расну и националну припадност.

Наша политика је јасна. Апсолутно подржавамо и дајемо пуну подршку председнику Србије Александру Вучићу у његовом залагању за напредак наше земље и за политику мира и стабилности у земљи и региону.

Народни покрет Динара-Дрина-Дунав је политичка странка коју чине људи, родитељи, градитељи од речи, знања и дела. Сматрам да у нашим редовима поседујемо људе који су спремни да се „ухвате у коштац“ са свим горућим проблемима данашњег времена и да на квалитетан начин допринесемо превазилажењу свих проблема које са собом носи данашње време, како на локалном нивоу тако и шире.

Што би се рекло, ми имамо енергију рада, знања и здраве памети препознатљиву у Новом Саду, али и у српском Војводству и сматрам да као такви својим политичким деловањем у наредном периоду можемо значајно допринети реализацији зацртаних државних смерница и јачању темељних вредности српског друштва у целини.

Чувајмо Србију Срби, ако ми нећемо ко ће?

Да ли ћемо и када, живети у Српском свету?

-Народни покрет Динара-Дрина-Дунав и ја лично апсолутно поштујемо норме међународног права и неповредивост државних граница сваке међународно признате земље.

Када кажете „Српски свет“, за мене је то питање духовности, традиције, културе, наше историје, српског писма и то свуда где српски човек живи широм планете земље.

А српски народ јесте апсолутно свестан своје историје, традиције, културе, славних предака!

Јачањем матице Србије, ми свакако шаљемо недвосмислену поруку свим нашим људима да је Србија увек уз њих и да је отворена за све наше људе!

Српски свет је свет битисања српског духа, то је Република Српсака, то је Србија са Косовом и Метохијом, где наш човек живи и опстаје у тешким, претешким временима, то је свако место на планети где живи и ради наш човек.

Данас сву нашу снагу и енергија шаљемо нашем народу на северу Косова и Метохије, а посебно на нашим људима из енклава, чији је опстанак на вековним огњиштима угрожен.

Цела Србија и цели „Српски свет“ је уз њих и никада их неће оставити на цедилу! Србија неће дозволити прогон и страдање, а предаја као опција не постоји!

Многи су сматрали да је пре вама него ЛСВ место у комуналној коалицији. Да ли су се Лигаши показали као Тројански коњ?

-Апсолутно не улазим у разлоге прављења комуналне коалиције у Новом Саду на начин на који је иста направљена. За мене, а верујем и за све остале људе који живе и раде у нашем Новом Саду, приоритет представља квалитет рада свих јавних и јавно комуналних предузећа и задовољавање потреба људи у том смислу.

Да ли би се Народни покрет Динара-Дрина-Дунав боље снашао у тој коалицији? Ценим да би наши стручни кадрови на одговорним местима сигурно обављали своје послове на задовољство људи који живе у овом Граду.

Да ли ће то тако бити, свакако није питање за нас, али да располажемо добрим и квалитетним кадровима, људима од речи, знања и дела, то јесте чињеница.

У сваком случају, Народни покрет Динара-Дрина-Дунав исказује своју спремност да помогне у остваривању зацртаних програмских циљева и планова за развој Града и пружа пуну подршку политици мира и стабилности коју води председник Србије Александар Вучић.

Како гледате на геополитику, ко вас више плаши, они који су већи Руси од Руса или они који су оданији Бриселу од Брисела?

-Тренутна геополитичка ситуација јесте веома сложена. Ми практично имамо рат који се води на територији Европе. Крај рата се не назире, а последице су већ сада огромне, и то не само по становништво и државе на чијим територијама рат букти, већ и по целу Европу.

Покренута су бројна питања, пре свега прети глад у свету, криза енергената и глобална нестабилност. Целокупна робна размена на светском нивоу јесте на удару. Терет светске кризе се неминовно прелива и на економију земаља које нису учеснице у ратном сукобу.

Европу тресе огромна енергетска, економска и политичка криза. Ситуација је стога изузетно сложена, бројни су притисци на нашу државу. Од нас се тражи да заузмемо став према једним, другим… Траже да бирамо неки пут који ће нам они наметнути.

Мишљења сам да Србија на челу са председником Александром Вучиће, има свој пут, прави путу. То је наш, српски пут! Шачица политканата и лажна брига за народ и националне интересе, коју презентују свакодневно политички плаћеници у овој земљи неће успети да поткопа јак државотворан систем Републике Србије, нашу политичку неутралност и бригу да се у овим сложеним временима обезбеди нормалан и пристојан живот људи.

Свесни смо да су притисци на нашу земљу и на нашег председника Александра Вучића огромни, али сматрам да мудра државничка политика нашег председника неће дозволити да се та глобална криза прелије на нас.

Управо огромим залагањем првенствено председника Вучића, Србија и њен народ ће дочекати зиму спремни, са довољно хране, лекова и енергената.

То је политика за сваког нашег човека, то је политика коју води председник Србије Александар Вучић која јесте и биће безусловно подржана од стране Народног покрета Динара-Дрина-Дунав.

Живела Србија!



Иѕвор: Недељник Афера