Догађај

article image

Екипа „3Д“ се окитила одличјима на „Јањском вишебоју“

Уз благослов Његовог преосвештенства епископа бихаћко - петровачког  господина Атанасија Раките, у Шипову је претходни викенд одржан шести по реду  „Јањски вишебој“.

Ово је традиционална манифестација са богатим културним и спортским садржајима, а одвија се сваке године, средином јула месеца.

Екипу Народног покрета Динара-Дрина-Дунав на овогодишњем „Јањском вишебоју“  су предводили  вођа тима Горан Тепић и лидер  Покрета Томислав Бокан. Резултат, више него успешан. На кошевини се нарочито показао наш Неђо Керлец, Ратомир Баштић је освојио прво место у дисциплини скок у даљ из места, док је наша екипа освојила и престижно треће место у надвлачењу конопца.

Лидер Народног покрета Томислав Бокан је овом приликом посетио и манастир Глоговац. Према предању, народни представници су се обратили везиру са молбом да им одобри изградњу цркве. Везир их је навелико упутио да потраже пристанак Стамбола, у очекивању да им то неће успети. Када је ипак стигло одобрење из Стамбола, везир је морао одобрити градњу. Љут због истог, наложио је да се црква гради на месту одакле се неће чути звук црквеног звона. Манастир је тако подигнут давне 1886. године у клисури речице Глоговац. Спаљен је током Другог светског рата, а обнова манастира је уследила шездесетих година прошлог века.


Председник Народног покрета Динара-Дрина-Дунав Томислав Бокан

Канцеларија за контакте са чланством и јавношћу:

Нови Сад, Радничка 20.

Teлефон +381 (0) 21 472 0537