Догађај

article image

„3Д“ НА ПРОПУТОВАЊУ КРОЗ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ И РЕГИОН

На позив организатора 137. Невесињске олимпијаде која се традиционално одржава већ дуги низ година учешће је узела и екипа Народног покрета Динара-Дрина-Дунав.

Лидер покрета Томислав Бокан је са координатором народног вишебоја Гораном Тепићем предводио нашу витешку екипу у походу на надметање у традиционалним и витешким дисциплинама које се одвијало 17. августа у Братачком лугу.

Међу спортистима који су се надметали у 48 дисциплина, наши сјајни момци су се окитили са чак четири сјајне сребрне медаље и три изузетне бронзе. Екипа „3Д“ је свакако обележила такмичење у ходању по брвну, скоку у вис, скоку у даљ, надвлачењу штапа, али и надвлачењу конопца. Седам пријављених екипа у потезању конопа гарантовало је добру забаву за гледаоце. Наши су дали све од себе, али ове године су  Пркошки витезови  неприкосновени. Витештво и вештина, сјајан спој духа и добре енергије!

Proputovanje 3D 1

Низ спортских манифесатација који је завршен атрактивном трком коња пратио је пригодан туристички и културни програм уз презентацију прехрамбених производа из домаће радиности, фестивал младих гуслара те олимпијски квиз који ову светковину чини врло препознатљивом у региону и шире.

Proputovanje 3D 2

Сјајни домаћини, сјајна витешка вештина учесника, неговање традиције и вредности на првом месту!

На путешествију екипе Народног покрета Динара-Дрина-Дунав смо посетили наше пријатеље широм Републике Српске. Друговали смо са нашим пријатељима у Братунцу, Гацку, Хан Пијеску, Малом Цвјетнићу....

И ове, као и претходне године, посетили смо и Дрвар у време одржавања трећег по реду „Сабора крајишке пјесме“. Ова манифестација се традиционално одвија под покровитељством Председника Републике Српске, Милорада Додика, а посвећена је очувању традиције и духа српског народа кроз песму која је увек била и биће симбол српског идентитета. Била је то сјајна прилика да се чује светла традиција српске завичајне музике у извођењу преко двадесет учесника.

Proputovanje 3D 3

А дружење.....шта рећи осим видимо се и догодине!