Догађај

article image

Интервју - "Дневник" - Бокан: Ако буде избора у Војводини, биће их и у Новом Саду

Народни покрет „Динара–Дрина–Дунав“ (3Д) очекује да би у случају расписивања превремених избора за Скупштину Војводине, били расписани и локални избори у Новом Саду, каже за „Дневник“ лидер тог покрета Томислав Бокан.

– Логика Народног покрета 3Д јесте да, ако буду избори за парламент АП Војводине, биће и избори за Град Нови Сад. Ако буде прекомпоновања власти у Покрајини, ми на то не можемо утицати јер немамо посланике. Али сигурно о томе боље знају Српска напредна странка и Демократска странка и њихови коалициони партнери – истиче Бокан.

На питање да ли очекује да би евентуално прекомпоновање власти у Скупштини Војводине покренуло и питање промене власти у Новом Саду, где функционери „Динаре–Дрине–Дунава“, у коалицији са Српским покретом обнове, чине градску власт коју предводи СНС, лидер тог покрета одговара да је „у политици све могуће“.

– Све зависи од договора и преговора с потенцијалним коалиционим партнерима, а подсећам на то да је на нивоу града пре неколико месеци било редефинисање политичке моћи и реконструкција градске власти. Ми смо више него коректан и поуздан политички партнер и одговорно управљамо ресорима који су нам поверени – објашњава Бокан.

Народни покрет 3Д основан је на Сретење, 15. фебруара 2013. године, а осим у Новом Саду, где наступа са СПО-ом у оквиру одборничке групе „Сви за Нови Сад“, одборници тог покрета учествују и у локалној власти у Оџацима.

Бокан најављује да се тај покрет спрема да на покрајинске изборе, када буду расписани, наступи самостално, са слоганом „Томислав Бокан – за мном“, док ће у Новом Саду на локалне изборе ићи на листи са Српским покретом обнове.

На питање како гледа на коалиционе партнере у градској власти у Новом Саду, лидер Народног покрета „Динара–Дрина–Дунав“ кратко одговара:

– Не гледамо у туђи тањир. Ми са СПО-ом као коалиционим партнером радимо одговоран посао и водимо одговорну политику у граду.