Догађај

article image

Народни покрет Динара-Дрина-Дунав на купусијади у Футогу

На управо одржаној 14.-ој  футошкој купусијади, у центру Футога, представници Народног покрета Динара-Дрина-Дунав су се у духу традиције укључили у спремање специјалитета од купуса.

Главни мајстор кухиње , наш Шебез Драго - Швепс, је припремио одличан купус по старом рецепу својих предака. Многи суграђани  су се погостили овим специјалитетом и верујте на реч, баш им се свидело.....

Опијени мирисом и укусом, задовољни вештином нашег главног  кувара, наши суграђани и гости нашег Града су провели два незаборавна дана, а на одласку  истичу да са радошћу очекују дружење са Народним покретом Динара-Дрина-Дунав на оваквој манифестацији и наредне године.

Футошки купус се  као аутохтона сорта увелико разликује од хибридног, првенствено по боји и тежини, али прави познаваоци издвајају још неколико његових карактеристика, уз ону и да је сарма од њега знатно укуснија.

Прави сладокусци увек знају шта је најбоље, а то је свакако купусијада  и дружење уз песму и реч са Народним покретом Динара-Дрина-Дунав!


Галерија слика са догађаја [EasyGallery id='14КупусијадаФутог']