Вест

article image

Сабор о српском државотворном питању у организацији Народног покрета Динара-Дрина-Дунав

Нови Сад, 26.07.2015.

Сабор о изградњи темеља српског државотворног система, под називом „Српско питање данас“ одржан је данас у Храму рођења Пресвете Богородице у Сремској Каменици у организацији Народног покрета Динара-Дрина-Дунав.

Председник Народног покрета Динара-Дрина-Дунав, Томислав Бокан, је том приликом истакао да се поменути сабор одржава на дан када Српска православна црква обележава Сабор светог архангела Гаврила, са идејом да се обавести српска јавност о „зачећу изградње темеља српског државотворног система“, система у коме не смемо да дозволимо више ником, ни политици, ни партијама, да ситни сопственички интереси буду изнад српских државотворних интереса појаснивши при том да се ту пре свега мисли на економију, финансије, просвету, културу и образовање. Бокан је такође истакао да по ономе што се дешава последњих дана може закључити да „само спорт Србина спашава“.

„Желимо да покренемо стварање система у Србији који би омогућио да и у свим другим областима будемо успешни као што смо успешни у спорту, а то ће бити могуће само ако будемо водили одговорну државотворну политику која ће имати јасно дефинисане циљеве. Идеја је да ценимо и волимо своје и да будемо цењени од других. Будимо српски родољуби!“, истакао је Бокан подсетивши да је у минулих 100 година било много растакања и деобе српског човека са чиме се мора престати како би на квалитетан начин заштитили нашу културу, традицију и образовање.

Током данашњег Сабора своје виђење на тему и државотворне политике Србије између осталих су изнели и проф др Костадин Пушара, проф др Милорад Бејатовић, доц др Срђан Вукмировић, Ђорђе Ракочевић, Вељко Мијаиловић и други.