Вест

article image

Бог се јави, ваистину се јави!

ЈКП "Водовод и канализација" данас је свечано обележило славу предузећа – Богојављење. У присуству радника и пријатеља предузећа, организован је скроман славски обред, а потом је, испред кабинета директора, освештана богојављенска водица.

На данашњи велики празник Богојављење, домаћин славе, председник Народног покрета Динара-Дрина-Дунав Томислав Бокан је пожелео добродошлицу на крсну славу и поздравио присутне традиционалним српским поздравом:  „Бог се јави, ваистину се јави!“

„Велико ми је задовољство што је наш Водовод и ове године обележио своју крсну славу. Сматрам да је враћање традицији и вредностима које она носи један од основних предуслова развоја бољег друштвеног окружења, а самим тим и бољег живота грађана свих националности и вера у нашем Граду“, истакао је Бокан потсетивши присутне да обичај освештења воде на Богојављење има дубоко укорењену традицију у Новом Саду и веома важно место у духовном животу новосадских Срба, али не само њих, јер се за Богојављење ритуал освештења водице традиционално обављао на Дунаву, а том чину су увек редовно присуствовали и припадници других верских заједница и националности, као и градска власт.

Обележавање крсне славе је настављено након пада комунистичког режима, а исто је на кратко прекинуло претходно руководство предузећа.

Традиција обележавања крсне славе ЈКП "Водовод и канализација" настављена је прошле године.

Галерија слика са догађаја [EasyGallery id='bogojavljenje2016']