Вест

article image

ТОМИСЛАВ БОКАН: За нас ће гласати 60.000 Војвођана!

Председник Народног покрета Динара-Дрина-Дунав Томислав Бокан Интервју "Курир"

Од 33 огранка у покрајини, покрет ДДД највећу подршку има у Новом Саду, каже председник покрета Динара-Дрина-Дунав

БЕОГРАД - Председник покрета Динара-Дрина-Дунав Томислав Бокан налази се у интензивној кампањи у Војводини због предстојећих избора 24. априла, а за Курир потврђује да најјаче стоје у Новом Саду, где очекују највећи број бирача.

- Наш покрет излази самостално у Новом Саду, Српском Војводству, како бисмо измерили нашу вредност и у 33 општине и града српске Војводине - каже Бокан.

Очекује подвиг

Да ли се ви то само тестирате или сте уверени у постизборни резултат?

- Реално је да тренутно у Новом Саду имамо подршку 25.000 људи, а очекујемо од 12 до 15 одборника града Новог Сада и да ћемо да направимо подвиг од шест одсто на нивоу српске Војводине. Показатељ за то је да смо сакупили више од 11.000 потписа подршке за нашу листу мимо Новог Сада, где имамо најјаче упориште. Ту смо осми на листи и скупили смо 3.300 потписа подршке, а ниједан није неважећи. То говори да смо пребројали све наше људе, уз ову негативну кампању, нарочито кад је реч о СНС Новог Сада, с Милошем Вучевићем на челу, који лепе плакате и желе да свој неуспех 24. априла правдају успехом нашег покрета.

Шта је са осталим градовима?

- Предали смо листе у Кикинди, Зрењанину, Сремској Митровици, Руми, Инђији, Бачкој Паланци, Суботици... Чак 33 огранка нама функционишу у Војводини, а имамо подршку одређених локалних група грађана, који нам дају подршку за Српско Војводство. Очекујем више од 60.000 бирача.

Реална политика

Да ли вас због упоришта у Новом Саду зову „опасност која хода“?

- Па јесте, број осам је опасност која хода у значењу и ми јесмо то за све оне који руше виталне српске интересе, а лични ћар користе на првом месту. Нажалост, наши властодршци су такви протеклих 200 година: користољубље и лични интерес, који им је на првом месту. Наша политика је сасвим реална и не желим да мој народ живи у заблуди. Ми јесмо окупирани од ММФ и Светске банке и НАТО, али били смо окупирани и од Аустроугарске и од Отоманске империје, па смо у таквим околностима сачували образовање, веру, породицу и културу. Али ми смо окупирани, што је нагоре, од наших економских убица с Млађаном Динкићем на челу, који и дан-данас ведри и облачи. Ми смо против тога.

Kurir Intervju