Вест

article image

У ПРОМЕНАДУ ИСКЉУЧИВО НА ЛИЧНУ ОДГОВОРНОСТ!

Данас ће се у Новом Саду свечано отворити недовршени објекат тржног центра „Променада“.

То што је наведени тржни центар недовршен не представља никакав проблем за становнике Новог Сада које је напредњачка власт у годинама свог арчења имовином свих нас до те мере осиромашила тако да они и поред лепих жеља тешко да нешто могу да пазаре.

Оно што свакако јесте проблем, и то огроман, јесте да се тржни центар отвара без законски обавезујуће употребне дозволе!

Шта то значи?

Па то значи да објекат није готов и да самим тим није безбедан за посетиоце!

Осим што нису решени проблеми подземних вода изазвани алавом и бахатом жељом инвеститора да уштеди новац приликом градње, нити су решени проблеми одвода подземних вода у канализациони систем, питање је да ли је стање у оквиру објекта сигурно за посетиоце?

Да ли су сада покретне степенице постављене тако да се неће поново срушити? А шта је са спуштеним плафонима...? Да ли су надлежне службе извршиле законске процедуре и провериле техничку исправност објекта?

Па очигледно да нешто није како треба! Употребне дозволе нема!?

Закон је очигледно прекршен!

Градњу објекта је пратио читав низ озбиљних неправилности.

И поред тога, напредњачка власт ће данас, уверени смо уз високе званице, отворити ово законски нелегално здање. Закони у овом Граду очигледно служе да би се кршили и то нам градска власт, између осталог и данашњим догађајем, ставља на знање!

Чему онда закони служе?

Чему служе институције система једне државе?

Овде је ствар јасна! Институције система служе искључиво давању подршке приватним аранжманима појединаца из власти па макар то било и противзаконито!!!

И уместо да државне институције реагују и предузму законске мере против неодговорних инвеститора и корумпираних политичара, ми ћемо данас у Новом Саду ипак имати прославу бахатости, осионости, силе и величања кршења закона!

А народ може у „Променаду“, али искључиво на своју одговорност, пошто га држава свакако не жели заштитити од бахатих и криминогених ликова!

Па на вољу вам!