Вест

article image

НАРОДНИ ПОКРЕТ ДИНАРА ДРИНА ДУНАВ ОБЕЛЕЖИО СЕДАМ ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

На Сретење Господње, Дан државности Републике Србије, окупили смо се да по седми пут обележимо постојање Народног покрета Динара-Дрина-Дунав на политичкој сцени Града Новог Сада, Аутономне Покрајине Војводине и Републике Србије.

Народни покрет Динара-Дрина-Дунав је настао у нашем Граду 2012. године као израз воље народа, као Покрет, да би 2015. године вољом наших чланова прерастао у 104.-ту политичку странку у Републици Србији.

Период који је иза нас је и те како обележен деловањем Народног покрета Динара-Дрина-Дунав на политичкој сцени, нарочито у Граду Новом Саду.
Иза нас су остали бројни резултати усмерени на побољшање квалитета живота сваког становника нашег Града без обзира да то да ли је у питању градско језгро или приградско насеље.

Данашњи свечани дан су својим присуством увеличали преставници Нове Србије, председник странке Велимир Илић са сарадницима, затим Мирко Јовић председник Српске народне обнове, Бела Курина председник Ромске демократске странке и Милан Парошки, председник политичког савета Здраве Србије.

Председник Томислав Бокан је на почетку замолио све присутне да данашњи свечани дан започне минутом ћутања, у знак сећања на недавно преминулог великана српског глумишта, великог човека, пријатеља и амбасадора Народног покрета Динара-Дрина-Дунав Момира Брадића.

Присутним се испред Покрета затим обратио Бошко Баришић, потпредседник задужен за питања пензионера који је истакао тежину положаја пензионера у нашем друштву наглашавајући да ће се Народни покрет Динара-Дрина-Дунав у свом будућем раду итекако залагати да најстарији чланови нашег друштва добију положај какав им истински у друштву припада, а не да буду на рубу егзистенције и беде због система који је владајућа странка бахатошћу и немаром у потпуности урушила.

Потом се обратио Видојко Млађеновић, потпредседник Народног покрета Динара-Дрина-Дунав задужен за питања школства. Он је у свом излагању указао на последице које у систему школства оставља лоша политика садашње власти која својим деловањем урушава основне породичне и друштвене вредности. Млађеновић је указао и на катастрофалне последице на будућност образовања које изазива неодговорна политика јер иста протежира неморал и погрешне друштвене вредности. Промене у школству су неопходне како би оздравило наше друштво и то је један од основних циљева за који ће се Покрет залагати.

Са говорнице је потом обратио председник Народног покрета Динара-Дрина-Дунав Томислав Бокан поручивши да је дошло време да се наш Град ослободи штетне политике лица која су злоупотребила политичку моћ у циљу злоупотребе системе и личног богаћења. Бокан је указао на огромну корупцију у друштву која се мора зауставити да би овај Град и држава имали наду за будућност.
Председник је такође обзнанио да је Народни покрет Динара-Дрина-Дунав, као једина стварна, национално опредељена опозиција у нашем Граду, и као део Националног центра, новоформираног, родољубивог и национално опредељеног опозиционог блока окупљеног на иницијативу председника Нове Србије, Велимира Илића, подржао протесте као легитиман и демократски израз борбе народа за враћање државе на прави пут, у оквире система, тамо где јој је и место.

Окупљене је потом уз честитку за Дан државности поздравио и Милан Парошки, председник политичког савета Здраве Србије, а потом се скупу обратио и Велимир Илић, председник Нове Србије.

Илић се у свом говору осврнуо на лоше прилике у друштву, на скандале који су обележили „тајни уговори“ са страним инвеститорима указујући на бројне нерегуларности и проблеме које су својом нестручносћу, кршењем закона и бахатошћу изазвали представаници актуелне власти.
Илић се такође осврнуо и на свакодневна кршења закона од стране највиших представника ове државе и штетне последице које ће се и те како одразити на будућност ове земље уколико се под хитно не организујемо и не предузмемо све како би ова нестручна власт отишла у заборав.

Са скупа је такође поручено да ће Народни покрет Динара-Дрина-Дунав као основне циљеве политичке борбе и рада за слободу и правду заступати три кључна стуба деловања:

  • НЕ КРАДИ ДРЖАВУ!
  • НАЈБОЉИ ЉУДИ, ОД СТРУКЕ, ЗНАЊА И РЕЧИ ТРЕБА ДА ВОДЕ КЉУЧНА ЈАВНА И ДРЖАВНА ПРЕДУЗЕЋА, И ТАКО СПРЕЧЕ НЕСТРУЧНЕ И ПОЛИТИЧКЕ ПОСЛУШНИКЕ У ЗЛОУПОТРЕБИ БУЏЕТА КОЈИМ ДАНАС РАСПОЛАЖУ КАО ЛИЧНИМ ПЛЕНОМ!
  • ГРАДОНАЧЕЛНИК НЕШЕГ ГРАДА МОРА БИТИ ДОМАЋИН, ЧОВЕК ОД РЕЧИ И ДЕЛА, ЗАШТИТНИК ЉУДИ, НАРОДНОГ БЛАГА И ГРАДА, А НЕ СЛУГА И ПОСЛУШНИК, ПИЈУН ПОЈЕДИНАЦА РЕЖИМА ВЛАСТИ ИЗ БЕОГРАДА, НА ШТЕТУ СВИХ НАС!

Наш политички рад је против било каквог облика насиља, расне, верске и националне нетрпељивости, првенствено усмерен на изградњу урушених темеља институција система.

Придружите нам се!

НОВИ САДЕ – ЗА ТЕБЕ ИМА НАДЕ!