Вест

article image

НПДДД: ЗАШТИТИМО ДЕЦУ! ШАРЧЕВИЋ ДА ПОДНЕСЕ ОСТАВКУ!

Скандал за скандалом! Мала матура обележена крађом тестова! Ђаци и родитељи огорчени неодговорним понашањем Министарства просвете које је, изгледа, само у вербалном смислу предузело безбедоносне мере када су у питању тестови за малу матуру.

Сам министар Шарчевић је данима подизао тензију оптерећујући јавност бројем полицајаца и укупним бројем инспектора који су укључени у процес „чувања“ матурских тестова. Стога, уколико су тестови и поред свега предузетог „процурели“ у јавност намеће се озбиљна сумња у безбедност наставка процеса полагања мале матуре!

Овај немили догађај је указао на озбиљне пропусте у организацији целокупног процеса као и озбиљне пропусте у спровођење припремних радњи од стране надлежних у министарству.

Овим догађајем такође је обесмишљен и целокупан процес полагања мале матуре. Вредни рад, труд и залагање ђака који су се месецима припремали на први озбиљан испит у свом животу је у потпуности упропашћен нечијом неодговорношћу. Још више боли чињеница да су ови млади људи на својим леђима осетили сву силу крађе, махинације и корупције. И како онда веровати у систем?!!

Шта после свега? Било каково одлагање датума полагања испита мале матуре је тотално бесмислено!

Малу матуру, у овим условима, неопходно је поништи, а најмање што министарство може учинити како би сву ову децу и родитеље поштедело од даљег стреса јесте да се деци ове године омогући упис у средње школе на основу успеха постигнутог у основној школи.

У овом моменту је неопходно првенствено извињење свој оштећеној деци! Извињење родитељима! А министар Шарчевић, као ресорни министар, мора преузети одговорност и поднети неопозиву оставку због насталих нерегуларности!

На надлежним органима је да под хитно утврде ко је или ко су непосредни починиоци ове крађе те да исте приведу пред лице правде!

Сасвим је нормално да је целокупна јавност шокирана скандалом и да је одговорност ресорног министра у целој ситуацији огромна!

Поштедите децу и родитеље даљег стреса! Престаните са експериментима на уштрб деце и њихове будућности!