Вест

article image

СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕНА ОСМА ГОДИШЊИЦА ПОЛИТИЧКОГ ДЕЛОВАЊА НАРОДНОГ ПОКРЕТА ДИНАРА-ДРИНА-ДУНАВ

Народни покрет Динара-Дрина-Дунав је на Сретење Господње, Дан државности Републике Србије, свечано обележио осму годишњицу политичког деловања у Граду Новом Саду, српском Војводству и отаџбини Србији.

Свечаности су присуствовали бројни пријатељи, чланови и симпатизери Народног покрета Динара-Дрина-Дунав.

Као гост испред коалиционог партнера, Српске напредне странке, говорио је члан Извршног одбора Драган Брачика, који је поздравио скуп, те пренео честитке председнику и Покрету поводом остварене политичке сарадње Српске напредне странке и Народног покрета Динара-Дрина-Дунав. Брачика је у свом обраћању истакао важност избора који су пред нама, те указао на сву озбиљност са којом сви заједно треба да приступимо политичком раду на терену како би смо заједнички остварили одличан изборни резултат.

Потом се присутним обратио председник Народног покрета Динара-Дрина-Дунав Томислав Бокан који се захвалио бројним пријатељима, симпатизерима и члановима Покрета, који су већ осам година под барјаком Народног покрета Динара-Дрина-Дунав, свим који су остали уз Покрет и кад је било добро, али и кад је било тешко.

Председник је посебно поздраво и све нове чланове Народног покрета Динара-Дрина-Дунав, који су нам се прикључили и подржали Покрет када је било најтеже.

Томислав Бокан је у даљем обраћању истакао важност данашњег празника, Сретења Господњег и Дана државности Републике Србије као дана од изузетне важности за историју српског човека и државе.

Избори су пред нама, избори за Град, српско Војводство и државу, нашу отаџбину Србију!

Као што сте сви већ обавештени, Народни покрет Динара-Дрина-Дунав је са Српском напредном странком предвођеном Александром Вучићем постигао политички споразум и договор о изласку и подршци заједничкој листи на предстојећим изборима.

Ову одлуку смо донели потпуно свесни садашњег тренутка и времена, а у циљу развоја и стварања квалитетнијих услова за живот свих људи нашег Града, српског Војводства и државе Србије.

Неко ће рећи, до јуче смо били политички противници, а сада смо савезници и саборци у изградњи јаког државног поретка.

Јединство и заштита националних и државних интереса је у овом важном тренутку изнад свега!

Заједно ћемо се залагати за слободу и социјалну правду на првом месту. Људи треба да раде, граде и живе од свога рада и имају зараду за пристојан живот. Желимо да се вреднује знање, да људи од речи, знања и дела воде главне државне послове.

Одлучни смо у борби против сваког облика корупције, криминала и крађе!

Просто, ми немамо ништа против богатих људи, већ против богатих лопова!

Народни покрет Динара-Дрина-Дунав је донео мудру политичку одлуку. Уверен сам да ће ово савезништво са Српском напредном странком изнедрити бољи живот, мир, јаку породицу, радост, срећу и успех за све људе који поштују закон и устав државе Србије.

Политички и лично сматрам, да је наша одлука визионарска.

На свима нама је да, као одговорни и озбиљни људи, у наредном периоду дамо максималан допринос како би Листа Српске напредне странке- Александар Вучић, на којој ће своје место заузети и Народни покрет Динара-Дрина-Дунав, првенствено у Новом Саду, али и у српском Војводству и отаџбини Србији убедљиво победила на изборима који су пред нама!

Познато је свима да се 70% укупних животних потреба свакога од нас ствара и остварује на нивоу месне заједнице, општине и града.

Зато ће Народни покрет Динара-Дрина-Дунав, кроз јединствену националну коалицију на челу са Александром Вучићем, бити иницијатор изградње мостова, путева, домова здравља, дечијих обданишта, канализационе и водоводне мреже, улагања у науку и образовање, као и кључни иницијатор чистијег и лепшег Града Новог Сада.

Нећемо дозволити да дивље депоније буду лична карта Града Новог Сада.

Улагање у српски национални спорт и културу биће један од основних приоритета Народног покрета Динара-Дрина-Дунав.

Садашњост и будућност наше деце и омладине није одлазак у Европу и свет већ останак у нашем Граду и држави.

Стога се залажемо за изградњу и постојање центара родољубља. Да наша деца и омладина, основног и средњешколсколског узраста, за време летњег распуста бораве у природи, на Фрушкој Гори, Копаонику, Златибору, Ртњу, Старој планини, Руднику, Тари, Златару и другим планинама, уз реке Мораву, Дрину, Дунав и Тису, да науче и знају основне темењне националне вредности, да цене дела наших предака, а ради потомака, да кроз игру, песму и рад науче да воле своје и цене друге.

Просто речено, да их отргнемо од коцке, дроге, разних ријалити програма, модерних болести данашњице.

Све се може, када се жели и хоће!

Желимо да будемо и останемо свој на своме! Да се у добру не понесемо, а у злу не понизимо!

Залагаћемо се да узор нашој деци и омладини буду дела Николе Тесле, Михајла Пупина, Живојина Мишића, Николаја Велимировића Српског, наших признатих и познатих културних и научних радника, спортиста и наравно дела Рудолфа Арчибалда Рајса који по рођењу и крштењу није био Србин, али који је по осећају и спознаји, сигурно један од првих међу нама.

Стога, један од најважнијих политичких циљева Народног покрета Динара-Дрина-Дунав, од постанка, јесте и биће да тестамент доктора Рудолфа Арчибалда Рајса „Чујте Срби“ угледа светлост дана, као средњошколски приручник српском језику или историји. Да наша деца знају и врлине, али и мане српског човека, које је најбоље спознао и описао Др Рудолф Арчибалд Рајс.

Како рече мој добар пријатељ пре неки дан:„ И Народни покрет Динара-Дрина-Дунав и Српска напредна странка су препознали своје врлине и вредности и удружили их у јединствену националну коалицију за опште добро свих, без обзира на верску, расну и националну припадност, за све оне људе који поштују закон и Устав Републике Србије!“

Пропраћен бурним аплаузом председник Народног покрета Динара-Дрина-Дунав Томислав Бокан је завршио излагање речима:
„Људи, нисмо најбољи, али бољих нема!
За Град Нови Сад, за српско Војводство, за државу Србију !!!
Живела Србија !!!“