Вест

article image

Попуштање рестриктивних мера уз максималан опрез

Београд, 20. април 2020. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је Влада усвојила нове мере којима се донекле релаксирају досадашња ограничења уведена у борби против ширења коронавируса.

Брнабић је у изјави за агенцију Танјуг навела да је међу њима и одлука да грађани старији од 65 година од сутра три пута недељно могу у шетњу по 30 минута, у периоду од 18 часова до један час након поноћи.

Она је истакла да се полако попуштају рестриктивне мере које су уведене на почетку и током епидемије коронавируса, и напоменула да је намера да се, пре свега, олакша живот суграђанима старијим од 65 година, који су и овај пут поднели најтежу жртву и били најдисциплинованији.

На крају крајева ми смо се сви трудили да управо њихове животе спасемо, нагласила је премијерка и додала да ће од сутра мало бити скраћено време забране кретања током дана, па ће уместо од 17 часова до 5 ујутро, сада то бити од 18 часова до 5 часова ујутру.

Она је указала на то да паралелно са тим Влада жели да полако враћа нашу привреду у погон, оценивши да је изузетно важно да привреда сада крене у брз опоравак и да, уз максималне мере опреза и превенције, наставимо да радимо онако како смо радили и да имамо још бржи раст и развој.

Председница Владе је поновила да је и даље важан опрез и да стално сви треба да имамо на уму дисциплину и мере превенције.

Ово је битка која није завршена, ово је битка коју приводимо крају и гледамо како да направимо систем који ће нам донети што бржи опоравак, али уз максималне мере опреза, закључила је Брнабић.