Вест

article image

Данас је дан Републике Српске

Република Српска настала је 9. јануара 1992. године под првобитним називом Српска Република БиХ.

Основали су је српски посланици у тадашњој Скупштини БиХ након што су прегласани у кључним питањима о опстанку Југославије, а припадници друга два народа кренули у сецесију.

Председник Народног покрета Динара-Дрина-Дунав Томислав Бокан је честитајући Дан Републике Српске председници Жељки Цвијановић и народу Српске истакао: “ У име Народног покрета Динара-Дрина-Дунав и у своје лично име, уз жеље за мир, добро здравље, породичну срећу и напредак од срца Вам честитам Дан Републике Српске.

Народни покрет Динара-Дрина-Дунав се од свог оснивања залагао и залагаће се и у будућности за изузете односе, сарадњу и просперитет с обе стране Дрине. Република Српска јесте и биће зеница нашег ока.

Радује ме чињеница да је, превасходно захваљујући заједничком залагању председника Републике Србије Александра Вучића и српског члана Председништва Босне и Херцеговине Милорада Додика, данас сарадња Републике Србије и Републике Српске на изузетном нивоу. На темељу тих односа и сарадње, загарантовано је и поштовање темељних и људских вредности и изградња стабилне и просперитетне будућности с обе стране Дрине.

Живела Србија, живела Република Српска!“