Вест

article image

НОВО КУМСТВО ПРЕДСЕДНИКА НАРОДНОГ ПОКРЕТА ДИНАРА-ДРИНА-ДУНАВ ТОМИСЛАВА БОКАНА

Председник Народног покрета Динара-Дрина-Дунав је јуче у Бачкој Паланци “кумовао“ успостављању будуће сарадње и братимљења Општине Бачка Паланка и Општине Шипово из Републике Српске.

Наиме, у просторијама председника Општине Бачка Паланка господина Бранислава Шушнице уз присуство председника Скупштине општине Шипово господина Милана Плавшића и председника Народног покрета Динара-Дрина-Дунав Томислава Бокана договорено је успостављање сарадње и братимљење ове две Општине с обе стране Дрине.

Будућа сарадња ће се успоставити у области културе, спорта, неговању завичајних вредности, привреде као и осталих области.

Поводом најављеног братимљења председник Народног покрета Динара-Дрина-Дунав Томислав Бокан је истакао: “Политика нашег Покрета је од свог оснивања указивала на реку Дрину као кичму која спаја народ с обе стране и стога ми је изузетна част уколико сам успео да “кумујем” једној лепој и успешној будућој сарадњи Општине Бачка Паланка и Општине Шипово из Републике Српске. За наш Покрет и за мене као појединца међусобна солидарност, сарадња и јединство српског народа с обе стране Дрине јесте и биће стуб добрих односа и гаранција мира и стабилности за српског човека на овим просторима.

Нека је братимљење срећно и с Божјом помоћи.

Амин!”