Вест

article image

Бокан: Чувајмо Србију Срби, ако ми нећемо, ко ће

Преседник покрета Динара-Дрина-Дунав Томислав Бокан поводом негодовања дела јавности због концерта Баје Малог Книнџе у Новом Саду каже да је лицемерно понашање „шачице појединаца који покушавају да стекну некакве политичке поене тиме што ће путем друштвених мрежа и разних плаката покушати да узбуркају јавност и наметну свој став о нечем што је сасвим сигурно ствар личног укуса и опредељења. А о укусима се, сагласни сте, не расправља".

„Баја Мали Книнџа је наступао у Новом Саду више пута, на више различитих места. Присећања ради, одржао је и велики концерт у марту месецу ове године. Tада то ником није сметало. Ја сам потпуно сигуран да људи који су пре свега одбачени од свог изборног гласачког тела, људи који су сву своју идеологију продали због шачице користи и личног интереса и који праве лажне перформансе, с циљем идеолошког узбуркавања јавности, неће успети у својим намерама. А намере су јасне. Покушава се, по ко зна који пут, наметнути идеју прављења вештачке нације „војвођани“ и то од већинског српског народа. Ми јесмо Војвођани по територијалној припадности, али смо првенствено већински народ на овим просторима, Срби, који живе у суживоту и поштују своје комшије без обзира на верску, расну и националну припадност. За мене ту дилеме нема, убеђен сам да народ све то види и препознаје“, вели Бокан!

Када је реч о ситуацији на Шодрошу, Бока каже да је реч о „политичким мешетарима и страним плаћеницима који зарад свог личног интереса подривају систем и државу“.

„Нови Сад је ипак наш Град, на Шодрошу ће се изградити мост, а мостови спајају људе и треба да се граде. У једном делу своје радне каријере био сам директор новосадског Јавног предузећа „Урбанизам“. Апсолутно сам осудио овогодишње немиле догађаје, претње и насиље над запосленим Јавног предузећа „Урбанизам“ и члановима Комисије за планове Града Новог Сада, а у вези са усвајањем Генералног урбанистичког плана Новог Сада“, наводи.

Каже да је доласком Милоша Вучевића за градоначелника Новог Сада урађено је много за развој Града, да је завршен је и пуштен у саобраћај Жежељев мост, изграђени су вртићи, домови здравља, стварени су услови за долазак инвеситора, радило се на путној мрежи, партерно је уређен Град, а урађене су и бројне друге ствари на корист свакодневном животу људи у Граду Новом Саду.

„Никакви „лажни еколози“ неће угрозити тај пројекат и развој Града. Једноставно, све се врти око политике и покушаја да се направи народни бунт, пошто политичке идеје тих „лажних еколога“ очигледно не наилазе на позитиван одговор код народа. Народ је на изборима јасно рекао коме верује и коме указује своје поверење у вођењу државе Србије“, каже Бокан.

Истиче да је Народни покрет Динара-Дрина-Дунав одговорна и национално освештена организација.

„Ми смо наша опредељења јасно исказали, поштујемо и ценимо све Србе ма где живели, али и све људе који поштују и цене устав, законе и поредак Републике Србије без обзира на верску, расну и националну припадност. Наша политика је јасна. Апсолутно подржавамо и дајемо пуну подршку председнику Србије Александру Вучићу у његовом залагању за напредак наше земље и за политику мира и стабилности у земљи и региону“, каже Бокан.

Додаје да он и Народни покрет Динара-Дрина-Дунав и апсолутно поштују норме међународног права и неповредивост државних граница сваке међународно признате земље.

„Када кажете „Српски свет“, за мене је то питање духовности, традиције, културе, наше историје, српског писма и то свуда где српски човек живи широм планете земље. А српски народ јесте апсолутно свестан своје историје, традиције, културе, славних предака! Јачањем матице Србије, ми свакако шаљемо недвосмислену поруку свим нашим људима да је Србија увек уз њих и да је отворена за све наше људе! Српски свет је свет битисања српског духа, то је Република Српсака, то је Србија са Косовом и Метохијом, где наш човек живи и опстаје у тешким, претешким временима, то је свако место на планети где живи и ради наш човек“, вели Бокан.

Стиче да не жели да коментаришеи „комуналну коалицију“ ЛСВ и СНС у Новом Саду, и додаје да за њега приоритет представља квалитет рада свих јавних и јавно комуналних предузећа и задовољавање потреба људи у том смислу.

„Да ли би се Народни покрет Динара-Дрина-Дунав боље снашао у тој коалицији? Ценим да би наши стручни кадрови на одговорним местима сигурно обављали своје послове на задовољство људи који живе у овом Граду. Да ли ће то тако бити, свакако није питање за нас, али да располажемо добрим и квалитетним кадровима, људима од речи, знања и дела, то јесте чињеница“, каже Бокан.

Додаје да Европу тресе огромна енергетска, економска и политичка криза, да је ситуација изузетно сложена, и да су бројни су притисци на нашу државу.

„Од нас се тражи да заузмемо став према једним, другим… Траже да бирамо неки пут који ће нам они наметнути. Мишљења сам да Србија на челу са председником Александром Вучиће, има свој пут, прави путу. То је наш, српски пут“, нагласио је Бокан.



Иѕвор: Дневник