Вест

article image

ОГРОМАН ПРИТИСАК НА СРБИЈУ, СРБИЈА УЗ СВОГ ПРЕДСЕДНИКА!

Председник Србије Александар Вучић јуче је имао веома тежак састанак са специјалним представником Европске Уније за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Западног Балкана Мирославом Лајчаком, замеником помоћника државног секретара и специјалним изаслаником Сједињених Америчких Држава за Западни Балкан Габријелом Ескобаром, саветницима за спољну и безбедносну политику председника Републике Француске и канцелара Савезне Републике Немачке, Емануелом Боном и Јенсом Плетнером и дипломатским саветником председника Владе Републике Италије Франческом Талом.

Овај састанак није био организован како би се водио конструктиван дијалог учесника о замрзнутом сукобу на територији Косова и Метохије, већ је исти одржан са јасним циљем да се нашој земљи упуте најоштрије претње и уцене уколико не прихватимо наметнути споразум којим моћници желе да ставе тачку на косовско питање, и то практично под огромним претњама које се стављају пред нашу земљу уколико се не бисмо сагласили са предложеним планом.

Пред нама се отвара јасно питање: „Како да верујемо светским моћницима када та иста међународна заједница није учинила практично ништа да се проблеми са којима се суочава српски народ на Косову и Метохији реше?“

За разлику од приштинских власти, Република Србија на челу са председником Александром Вучићем, је показала сву спремност за дијалог, за очување мира и стабилности, а та иста међународна заједница и светски моћници већ десет година нису у стању да омогуће формирање Заједнице српских општина и ако су биле потписник и гарант донетих споразума.

Свима нама је потпуно јасно да је међународнa заједница слепа и нема на чињеницу да је Косово и Метохија света српска земља, колевка српског националног бића, да су ту наши корени, наши свети српски манастири.

Слепа је међународна заједница и за сва настојања председника Србије Александра Вучића да се одржи мир и стабилност на овим просторима. Они не желе да виде насиље које свакодневно врши Куртијев режим, а нарочито не желе да виде српске жртве и српска страдања која се свакодневно дешавају на Косову и Метохији. Не интересују се за здравље српске деце на које се пуца из ватреног оружја и то на највеће српске православне празнике.

У овим тешким временима, када се председник Србије Александар Вучић бори са огромним теретом који му је наметнут због политике чињења и нечињења његових претходника који су дозволили да проблем Косова и Мертохије ескалира, тражимо пуно јединство српског народа и подршку председнику да се суочи са свим изазовима који су пред њим.

Народни покрет Динара-Дрина-Дунав на челу са председником Томиславом Боканом као и цела Србија и цели српски народ данас су потпуно свесни какав се притисак врши на председника Вучића, али исто тако свесни су и чињенице да је председник Вучић изузетан дипломата посвећен дијалогу и да ће учинити све да се очува мир и стабилност за сваког нашег човека.

Председниче, Србија је уз Вас!

Живела Србија!