Вест

article image

ПОРУКА ЈЕДИНСТВА СА 11.-ТЕ ГОДИШЊИЦЕ

Народни покрет Динара-Дрина-Дунав је синоћ на Сретење Господње уз присуство бројних чланова и пријатеља, обележио једанаест година деловања на политичкој сцени нашег Града Новог Сада, српског војводства и Републике Србије.

Својим присуством догађај су увеличали представници већинског политичког партнера Српске напредне странке, председник Извршног одбора Српске напредне странке господин Дарко Глишић и потпредседник Скупштине Аутономне покрајине Војводине господин Дамир Зобеница.

Много енергије, рада и труда свих чланова Покрета је уложено током претходних година да би Народни покрет Динара-Дрина-Дунав постао уважен политички субјект како у нашем Граду Новом Саду тако и широм отаџбине Србије.

Током година заједничког труда, рада и залагања свих чланова Покрета, показали смо да чврсто стојимо на српском путу, путу мира и стабилности којим нас води председник Републике Србије Александар Вучић!

Наш Покрет је у народу познат и признат не само по политичком деловању већ и као одговорна организација људи који негују историју, традицију и српске корене. Тако су се и вечерас чуле топле емоције српског крајишког човека и мотиви из наше славне прошлости кроз рецитовање српског уметника са Динаре, Бранише Ђукића који је узвео песму Бранка Ћопића „Мала моја из Босанске крупе“. Народни гуслар Радован Шојић нам је казивао кроз речи песме „Републико Српска наша“, а првакиња опере Српског народног позоришта Данијела Јовановић пренела је дивну емоцију изводећи дела „Не Дам“ и „Не дамо земљу цара Душана“.

Потом се председник Извршног одбора Српске напредне странке господин Дарко Глишић, прекидан бројним громогласним аплаузима, обратио скупу: „Ја пре свега желим да Вам честитам првих једанаест година Вашег Покрета, славили га хиљаду сто једанаест година! Желим да Вам честитам наш државни празник Сретење Господње, нек нам је жива и здрава и све јача ова наша Србија! Матица наша!

Желим да Вам се захвалим за подршку, Вашем Покрету, господину Томиславу Бокану, на подршци коју дајете јединој могућој политици која ову земљу подиже, која је чини јачом, која је чини снажнијом, која је чини бољом и то полако почиње да смета свим оним нашим непријатељима и душманима. Али баш због тога, морамо да збијемо редове, да додатно једни друге подржавамо и да будемо на правом путу једне државотворне политике коју предводи наш председник Александар Вучић! И ту нема никакве дилеме!

Велики су изазови пред нама, нису ни мали иза нас, али нас још већи чекају. Због тога је јединство неопходно. Ако волимо ову земљу, ако поштујемо ову земљу, онда морамо да будемо када је тешко сви заједно. И да не шаљемо ружне поруке као што су слате из Скупштине од оних којима је једина идеологија фотеља, дај да мунемо нешто и украдемо.

Да порука буде потпуно другачија од такве, да наше поруке буду јединство и слога и да знају да не могу да нас сломе тако лако, јер као што рече господин Шојић, ако сам добро запамтио, док је гуслао ову дивну песму, нек знају и црне аге и нек се плаше! И нек се плаше и усташе, ал Србију неће сломити! Србију неће комадати! Неће урадити оно што су наумили, а знам колико су љубоморни на наше успехе и знам колико су љубоморни на наш економски успон, знам колико су љубоморни на наш инфраструктурни успон, а највише су љубоморни на то што чувамо нашу традицију и нашу веру. Највише су љубоморни што се сећамо неких датума из наше прошлости и оних болних, тешких, који нас пеку, али и оних других који су светла наша историја и наша традиција. Све им то смета, е зато ћемо то још више да негујемо! Да унапређујемо!

Нека Вам је срећан рођендан, да сте ми сви живи и здрави! Овде се осећа једна тако добра енергија да бих ја могао сад два дана и две ноћи овде да стојим иако сам радио цео дан и поприлично сам уморан, али Ви неку енергију онако уливате, уливате да би сад јуришао ако треба!

И на крају само једно, Динара, Дрина, Дунав, Србија! Живели!“

Потом је председник Народног покрета Динара-Дрина-Дунав Томислав Бокан господину Дарку Глишићу, председнику Извршног одбора Српске напредне странке, уручим најјаче оружје које је српски човек имао кроз историју. То су наше гусле!

У обраћању које је уследило председник Томислав Бокан је честитао празник Сретење Господње, Дан државности Републике Србије и дан када Народни покрет Динара-Дрина-Дунав обележава своју 11-ту годишњицу.

У надахнутом и аплаузима пропраћеном обраћању, Бокан је истакао да од данашњег дана наш Покрет озбиљно почиње са припремама за редовне изборе који ће се одржати следеће године у нашем Новом Саду и српском војводству, а и за припреме за могуће ванредне парламентарне изборе. Осврћући се на политичку сцену Србије данас, он је истакао да нећемо дозволити и да НЕ ДАМО свим наследницима ДОС-а који воде руску политику из страних амбасада да варају и лажу народ да би задобили њихово поверење.

Бокан је између осталог рекао:“ У овом светском вртлогу борбе између добра и зла Србија мора гледати себе и мудро и одговорно сачувати своје интересе. Сведоци смо да то на најбољи начин ради председник Републике Србије Александар Вучић.

Наш српски пут јесте пут на челу са председником Александром Вучићем он је јасно утемељен, њиме идемо даље у борби за бољи живот, социјалну правду, право на рад и пристојан живот од свог рада!

На нама је да не изневеримо наше претке, да се у добру не понесемо, а у злу не понизимо!

Ми смо људи потомци великана, Николе Тесле, Бранка Ћопића, Јована Дучића, Петра Кочића, Милунке Савић, великог Његоша, Михајла Пупина, војводе Живојина Мишића и многих других и на то морамо бити поносни!

Немојмо разочарати наше потомке, оставимо им у наслеђе јаку и стабилну Србију, за нашу децу, за будућа поколења!

Са овог места, упутимо поруку мира и подршке Србији коју храбро и сигурно на српском путу води председник Александар Вучић!“

Живела Србија!