Вест

article image

НА СРЕТЕЊЕ ГОСПОДЊЕ НАРОДНИ ПОКРЕТ ДИНАРА-ДРИНА-ДУНАВ ОБЕЛЕЖИО ДВАНАЕСТУ ГОДИШЊИЦУ ПОЛИТИЧКОГ ДЕЛОВАЊА

Синоћ, на Сретење Господње и Дан државности Србије, у присуству великог броја уважених гостију и чланова Народног покрета Динара-Дрина-Дунав, обележена је дванаеста годишњица деловања Народни покрет Динара-Дрина-Дунав на политичкој сцени Републике Србије.

Током претходних дванаест година уложено је много рада, труда и енергије свих чланова и руководства Покрета како би Народни покрет Динара-Дрина-Дунав постао препознатљив и уважен политички субјект и у нашем Граду Новом Саду, али и широм отаџбине Србије.

Као такав, Покрет ће и у наредном периоду остати чврсто усмерен на српском путу мира и сигурности који предводи председник Републике Србије Александар Вучић, а својим политичким деловањем ће допринети равномерном развоју Новог Сада и остварењу планираних пројеката значајних за развој нашег Града, али и Србије у целости.

Присутним се обратио Никола Бокан, народни посланик у тринаестом сазиву Народне скупштине Републике Србије, који је у свом обраћању истакао:

„Указана ми је данас велика част и задовољство да вам се вечерас обратим и пре свега честитам Дан државности Републике Србије, Сретење, а уједно и дванаестогодишњицу успешног политичког деловања Народног покрета Динара-Дрина-Дунав иза ког су велики успеси како на територији Новог Сада, северне српске покрајине, Републике Српске, а и шире.

Захваљујем се свима на досадашњим напорима, раду, труду и енергији, али вам се обраћам са једном јасном и недвосмисленом поруком, а то је да морамо још брже, јаче и боље!

Руководству државе Србије је неопходна снажна подршка у наредном периоду. Притисци су присутни како из иностранства, тако и унутрашњости, од стране опозиције.

Док се председник државе Србије Александар Вучић бори за националне и виталне интересе пред Саветом безбедности Уједињених нација, неки из опозиције се спуштају на толико ниске нивое да су спремни да блате по својој држави у Бриселу, а јединство народа нам је никад потребније.

Али, то грађани Србије препознају и зато су на децембарским изборима дали убедљиву подршку листи „Александар Вучић-Србија не сме да стане“.

Један изборни циклус је завршен, али нас чекају нови избори, за нас веома важни, локални избори на територији Новог Сада.

У протеклих дванаест година, много тога је урађено на територији Новог Сада. Најзаслужнији за то је некадашњи градоначелник, садашњи министар одбране и председник Српске напредне странке Милош Вучевић који је поставио основне темеље функционисања Града.

На нама је велика одговорност да пружимо што јачу и снажнију подршку тој политици, јер грађани хоће да се настави тренд економског раста, прогреса, плата и пензија, хоће нове фабрике, хоће нове инвестиције, хоће нове вртиће.

То је оно што Нови Сад заслужује.

Захваљујем се што сте дошли у овако великом броју, али вас молим и апелујем, наша подршка је веома важна. У наредном периоду треба да се што више саберемо, да уложимо што више енергије, рада и труда, да допринесемо колико год можемо и умемо политици, државној, одговорној, председника Александра Вучића, јер Нови Сад не сме да стане! Србија не сме да стане! До победе људи, ајмо! Живела Србија, живео Нови Сад!“

Народни покрет Динара-Дрина-Дунав је у народу познат и признат не само по политичком деловању већ и као одговорна организација људи који негују културу, историју, традицију и српске корене.

На звуке завичаја и некадашњих времена све присутне су подсетили чланови Завичајног удружења „Ћиро Личка Калдрма“ кроз песму „Возила ме гарава машина“.

Потом је највећег сина српске Лике и најпознатијег Србина, научника и иноватора светског гласа, песмом под називом „Лепо хучиш Нијагаро“ опевао истакнути уметник Небојша Небо Бркић.

О Републици Српској и српским знаним и незнаним јунацима, казивао је народни гуслар Радован Шојић.

На српског сељака и на значај српског опанка кроз историју, кроз предивну беседу „Опанак“ коју је својевремено изводио Миодраг Петровић Чкаља, потсетио нас је глумац Миодраг Петровић.

Свечану вече, својим надахнитим извођењем композиције из косовског циклуса „Уснула је дубок санак“, увеличала је првакиња опере Српског народног позоришта Данијела Јовановић.

Потом се скупу обратио председник Народног покрета Динара-Дрина-Дунав Томислав Бокан речима:

„Добро вече Нови Саде, добро вече Србијо!

Поштовани пријатељи, драги гости, цењени чланови Народног покрета Динара-Дрина-Дунав, честитам вам данашњи дан, Сретење Господње, Дан државности наше отаџбине Србије, а уједно и 12-ту годишњицу постојања Народног покрета Динара-Дрина-Дунав у политичком животу Републике Србије.

Много љета славили у миру, радости и весељу!

Народни покрет Динара-Дрина-Дунав се од свог оснивања политичким радом залаже за неговање породичних вредности, традицију, наше српске корене, слободу и социјалну правду за све људи без обзира на верску, расну и националну припадност, којима је Србија у срцу и на првом месту!

Као такви смо признати и познати како у Новом Саду, тако и у општинама и градовима широм Србије и Републике Српске, али и у нашој дијаспори широм Света!

За нас, на првом месту јесу мир, безбедност и сигурност људи, како у Србији, тако и у региону, али и Свету! То је политика коју данас на најбољи начин, за све наше људе, води председник Републике Србије Александар Вучић.

Живимо у време великих светских проблема. Сви заједно смо сведоци да ратови букте широм света, почев од Украјине, преко Газе, Сирије, Либије.

Човечанство је стигло на ивицу понора и трећег светског рата.

Управо због тога, још једном желим да истакнем колико су мир и стабилност важни за све нас, и за наш напаћени народ који је протеран са својих вековних огњишта и који је свој нови дом пронашао у наручју мајке Србије.

Мир и безбедност је оно што је неопходно и нашем народу на привремено окупираној светој српској земљи, на Косову и Метохији, над којим привремене институције у Приштини врше страшан терор и притисак.

Зато бих искористио прилику да са овог скупа пошаљем поруку нашем народу на Косову и Метохији да издржи, да не поклекне и да се Гандијевским, мирним начином, бори за остварење својих права на рад, права на нормалан живот, а Србија са председником Александром Вучићем на челу ће наставити да чини све да се светска јавност упозна са терором над нашим човеком као што је то учињенио и кроз изузетан дипломатски говор председника Вучића у Савету безбедности Уједињених нација и као што ће се чинити и на даље у циљу изналажења мирног решења којим ће се проблеми наших људи решавати у складу са међународним правом и Повељом Уједињених нација.

Србија, као гарант Дејтонског споразума, није и неће никада оставити на цедилу ни наш народ у Републици Српској.

Морамо знати да и данас, као и кроз историју, српски народ наилазио на бројне тешкоће. Да би се одупрли свему и наставили да растемо и развијамо се морамо јачати нашу економију и привреду али и нашу одбрамбену способност.

С тим у вези, сматрам да је одлична иницијатива министра војног господина Милоша Вучевића да наша омладина поново крене на служење војног рока.

Јака и стабилна Србија са јаком економијом, јаком војском и јаком народном вољом јесте и биће основни фактор стабилности региона!

Вечерас бих желео да се осврнем и на изборе који су одржани у децембру прошле године и да се захвалим свима вама који су својим гласом допринели величанственој победи политике коју води председник Александар Вучић.

Избори су празник демократије на коме вољом народа побеђује онај који је најбољи. И победила је Србија!

Нас у Новом Саду, ове године, очекују избори за наш Град за Нови Сад. Желим да нагласим да су ти избори изузетно значајни за све нас. Наш Покрет у сарадњи са Српском напредном странком и Покретом за народ и државу, који је обзнанио председник Вучић, жели да оствари одличан резултат који ће омогућити да се Град даље развија, да долазе нови инвеститори, да се отварају нова радна места, да се заврши изградња нових саобраћајница, нових мостова и свих планираних инфраструктурних пројеката.

За нас је изузетно важно да људи раде и живе од свог рада и да се избегну поделе и сукоби у српском друштву. Зато је јако битно да на изборима који следе покажемо пуну озбиљност и дамо пуну подршку политици Александра Вучића и даљем развоју Града, јер Нови Сад не сме да стане! Чувајмо Србију и Републику Српску, ако не ми ко ће? Ако не сада онда када? Живела Србија! Живела Република Српска!“

Пријатно дружење је настављено уз трубаче и чашицу разговора.