Вест

article image

Срби историјски уједињени! Трбуачки ансамбл орио се студијом Информера!

Извор: информер.рс

Свесрпски сабор и јединство које су Срби у Републици Србији и Републици Српској историјски демонстрирали, коментарисали су гости Инфо јутра, Дејан Милетић из Центра за проучавање глобализације, Томислав Бокан председник покрета "Динара-Дрина-Дунав" и председник удружења Крајишника Миле Боснић.

Томислав Бокан председник покрета "Динара-Дрина-Дунав" говорио је о чињеници да је српска историја за време комунизма потпуно гурнута под сто, а да је сада доживела препород.

- Србија се 2012. године вратила у Србију захваљујући делима Александра Вучића. Срећан сам зато што смо данас у Београду показали саборност свих Срба у свету што је нешто невероватно племенито и узвишено. Ми смо под 1945. до 1991. потискивали све оно што нас чини Србима , ми треба да имамо здраву памет и идемо у корак са временом и светом. Ми смо пре Немањића имали 45 владара који су се потирали разним резолуцијама, Милан Обреновић није хтео да буде сахрањен у Србији и морамо да отворено говоримо о заблудама са краја 19. и почетка 20. века. Наше историјско и челично пријатељство са Русијом и Кином су потврђене уз помоћ мудре политике председника и мислим да смо свесни свих наших противника скривених или јавних који су препознати у јавности и у изразитој су мањини - рекао је Бокан.