Вест

article image

Двадесети век био је век геноцида над истином! Не смеју нам забранити да се сећамо наших жртава!

Извор: информер.рс

Јуче је у средњем подрињу обележено 32 године од страдања више од 3000 Срба. На ову тему у "Инфо јутру" говорили су Томислав Бокан, председник покрета Динара-Дрина-Дунав и председник Покрета Срба Крајишника Миле Боснић.

Томислав Бокан, председник покрета Динара-Дрина-Дунав рекао је да саборнос и јединсво српског човека треба да буде на једном месту.

-Мир и безбедност с обе стране Дрине! Сведоци смо јуче били. Братунац је место где су јуче били Милорад Додик, Милош Вучевић и српски патријарх где смо обележили молитвом страдања српског народа. Целокупно страдање гледано кроз цео 20. век фокусирано је на то место. Култура сећања која је успостављена кроз нашу отаџбину у протеклих 12 година говори да се српски човек враћа на свој пут. Та власт пре 2012. бежала је од тих злочина. Ишли су да подилазе и да се правдају српским злочинцима. Двадесети век је био век геноцида над истином. Јуче је био Братунац, али у наредном периоду обележавамо за све празнике. На Божић су упадали у храмове и убијали. Нико није одговарао за то што се десило, а то не смемо ни опростити ни заборавити. Моји преци су страдали, готово да нема породице која није страдала у 20. веку. Ипак, пре свега мир и безбедност свих људи је јако важна, а то је производ нашег председника Александра Вучића. Насер Орић је са тачке гледишта БиХ херој и витез и он је ослобођен и у Хагу и пред сарајевским судом - навео је Бокан.