Догађај

article image

СТОП ФАШИЗМУ И ПОДЕЛАМА!

Данас су грађани Новог Сада још једном показали да је наш Нови Сад град отвореног срца за све људе добре воље, окупивши се испред зграде у којој су смештене просторије Народног покрета Динара-Дрина-Дунав и Градског одбора Српског покрета обнове, где су Председник Народног покрета Динара-Дрина-Дунав, Томислав Бокан и Председник Градског одбора СПО Нови Сад мр Владимир Јелић у присуству  Градоначелникa Новог Сада Милоша Вучевића и великог броја грађана Новог Сада прекречили графите мржње.

Председник Народног покрета Динара-Дрина-Дунав Томислав Бокан је том приликом послао јасну поруку починиоцима овог вандализма истакавши следеће: “Наш Покрет никада неће дозволити никакве поделе у српском народу. Они који су на зиду зграде написали „Смрт дођошима“ и „Дођоши марш из Војводине“ треба да знају да је Војводина увек била највеће имиграционо подручје народа с ових простора. Сви смо ми овде некад дошли, сви смо на неки начин „дођоши“.

Неко је дошао са Арсенијем Чарнојевићем, неко у време Марије Терезије и тако редом до данашњих дана.

Апелујемо на надлежне органе и верујемо да ће исти ускоро пронаћи починиоце овог недела и адекватно их казнити.“

Кречење графита мржње
Кречење графита мржње

Народни покрет Динара-Дрина-Дунав ће се и убудуће залагати за заједништво свих народа без обзира на верску, расну, националну, али и завичајну припадност, а у Војводини  ће се увек борити против фашизма и подела по било ком основу.


Председништво Народног покрета Динара-Дрина-Дунав

Канцеларија за контакте са чланством и јавношћу:

Нови Сад, Радничка 20.

Teлефон +381 (0) 21 472 0537