Догађај

article image

БОМБЕ НАС НЕЋЕ УПЛАШИТИ!

Данас је у Новом Саду експлодирала бомба испод службеног аутомобила председника Народног покрета "Динара-Дрина-Дунав" Томислава Бокана и само захваљујући срећи избегнуте су фаталне последице по недужне пролазнике. Овај догађај захтева хитну реакцију полиције и безбедносних служби, које су дужне да заштите све грађане Новог Сада.

- Јуче су нам се десили графити упозорења "Смрт дођошима!" и "Дођоши марш из Војводине!", исписани на просторијама у Радничкој улици. Данас се десила експлозија бомбе. Све то, несумњиво, има за циљ да нам стави до знања да за нас нема места у Новом Саду. Али, после свега, наша политичка борба ће бити још снажнија, јер нас ни ова бомба није уплашила у намери да наставимо политички рад у зацртаном смеру. Они који мисле да могу да сеју страх, мржњу и нетолеранцију у Новом Саду треба добро да размисле о томе шта раде, али и да знају да се не плашимо. На овај начин нас само уверавају да смо на правом путу и у своје име, као иу име Народног покрета "Динара-Дрина-Дунав" поручујем им да никада нећемо поклекнути – нагласио је Томислав Бокан.

Непознати злочинци данас су послали јасну поруку Граду Новом Саду, али и целој држави Србији, да не презају ни пред чим како би остварили своје намере. Чињеница да је бомба експлодирала у сред бела дана, у насељеном делу града, те да су повређени пролазници, а да су се на само неколико стотина метара од места експлозије играла деца, говори о дрскости и бездушности нападача који морају бити што пре пронађени.

Народни покрет "Динара-Дрина-Дунав" јавно позива све надлежне државне органе да се ангажују у расветљавању овог злочина.

Ово је још један у низу немилих догађаја који говоре о угроженој безбедности грађана Новог Сада и то се не сме игнорисати!

У Новом Саду 27.06.2013.

Председник Народног покрета Динара-Дрина-Дунав Томислав Бокан

Канцеларија за контакте са чланством и јавношћу:

Нови Сад, Радничка 20.

Teлефон +381 (0) 21 472 0537