Догађај

article image

„ЗАВИЧАЈНИ ДАН-ЛЕДИНЦИ 2014“

Поштовани,

С поносом најављујемо да ће се у суботу, 14. јуна 2014. године са почетком у 11:00 часова у Лединцима, на стадиону Фудбалског клуба „Виноградар“, а под покровитењством Народног покрета Динара-Дрина-Дунав одржати целодневна, традиционална, туристичка, спортска и културна манифестација „Завичајни дан-Лединци 2014“.

Манифестацију свечано отвара доајен српске глумачке сцене, Петар Божовић.

У програму манифестације учествоваће преко 500 учесника.

Програм је подељен у два дела, спортски и културно уметнички део. У првом делу програма учешће ће узети екипе које ће се надметати у традиционалним дисциплинама народног вишебоја: кошевина, надвлачење штапа, скок у даљ из места, скок у вис из места, бацање камена с´рамена и надвлачење конопца. У оквиру спортског дела програма, такође је организован и ревијални боксерски меч између БК „Славија“ из Бања Луке и БК „Војводина“ из Новог Сада.

Кроз богат културно-уметничког програм посетиоцима манифестације ће се представити бројна културно уметничка друштва из земље и иностранства, еминентни глумци српске сцене, изворне групе, итерпретатори на традиционалним инструментима, оркестри и вокални уметници.

у сусрет „Завичајном дану-Лединци 2014“, дана 13.06.2014. у Храму рођења пресвете  Богородице у Сремској Каменици, на иницијативу лидера Народног покрета Динара-Дрина-Дунав Томислава Бокана, одржаће се округли сто на тему: „Отаџбина српска, наша будућност“ - Пут српског народа у наредних 100 година.

У отвореном разовору, учешће ће узети знаменити људи из области културе, образовања, духовности, здравства и социјалне бриге о породици. Ово је само први у низускупова, данас овде, сутра у Бања Луци и тако диљем наше Отаџбине српске!

Позивамо Вас да и ове године медијски пропратите одржавање манифестације „Завичајни дан-Лединци 2014“.

banerzd2014

Председник Народног покрета Динара-Дрина-Дунав Томислав Бокан

Канцеларија за контакте са чланством и јавношћу:

Нови Сад, Радничка 20.

Teлефон +381 (0) 21 472 0537