Догађај

article image

Дошло време да се чује и наш глас, што би народ рекао рачунајте на нас!

У својој историји, српски народ је више пута био приморан  да се бори за голи опстанак, да буде протериван са својих вековних територија на ивици истребљења, да доживи и преживи геноцид. Али где год се и у чему год нашао, попут најновијих ратних страдања, похара и прогона, кроз разне селидбе и миграције као сопствени усуд, имајући националну свест, српски народ је проналазио  снагу да се како-тако уједини, опстане и сачува свој идентитет.

Живимо у времену  у којем је српски народ на многе начине угрожен.  Тако, на пример, годишње умре више Срба него што се роди. Тај пут води у пропаст и затирање нације. Уз такву спознају, можемо опстати само и једино ако стварност не доживљавамо као казну и муку, већ као нову прилику и изазове који нас могу преобразити и ојачати.

Народни покрет Динара-Дрина-Дунав снажно ће успостављати сарадњу и равнотежу у остварењу пуне равноправности, еманципације и развоја избегличке, као и претходних генерација  српске динарско-крајишке популације у Србији, односно Војводини у оквиру Републике Србије. При свакој новој понуди идеолошких магли, културних, економских и политичких програма, понашаћмо се у знаку познате пословице: “Трипут мери, једном сеци“!

Наша и будуће генерације никада не смеју дозволити да се забораве српске жртве  ратова на овим просторима као ни породице свих оних храбрих бораца који су дали своје животе  за Крст Часни и слободу златну.

На нама је јасно опредељење за изградњу урушених темеља система вредности који ће се заснивати на јачању духовности, економско социјалном патриотизму, патриотском родољубљу, јачању породице, културе, образовања и спорта.

Угледајмо се на наше најуспешније ђаке, спортисте, уметнике и научнике који с´ поносом представљају нашу Србију широм света проносећи звук српске химне. Нека они буду наша светла тачка, наш путоказ за родољубље и освешћење младих у Србији.

Заштитимо раднике, незапослене, старе и немоћне, социјално изопштене и угрожене.

Ми морамо окончати период ружења и блаћења сопственог народа и државе,  самоунижења и поништавања основних постулата, корена, традиције и смисла нашега живота. Отарасимо се деценијске вазалске потчињености горима од себе!

Морамо се освестити, и овдашњи и придошли  Срби, јер сви смо ми један род, лоза у истом језику на малом простору, сви ми користимо исте речи матерњег језика у мелодији свакодневног говора и савршенства ћириличног писма.

Као и досад, негујмо добре и пријатељске односе са комшијама без обзира на верску, расну и националну припадност. Окренимо се, сви заједно, унапређењу друштва у коме живимо. Стварајмо бољи амбијент за будућност наше деце, радимо и стварајмо, свако на свом пољу. Живимо од резултата свога рада јер то је најсигурнији начин да заједно преживимо и остваримо бољу и сигурнију будућност за све.

Време је да Србија постане земља радних, младих и способних, да је поведу нове даровите генерације. Ценимо и волимо своје да би били цењени од других!


Будимо српски родољуби!