Догађај

article image

Четврта годишњица Народног покрета Динара-Дрина-Дунав

Уз благослов оца Стефана, игумана манастира Велика Ремета, Народни покрета Динара-Дрина-Дунав је на Сретење Господње обележио четири године деловања на културној и друштвено-политичкој сцени Града Новог Сада, Аутономне покрајине Војводине, а и шире.

Otac Stefan

Драге госте и пријатеље поздравио je председник Томислав Бокан, наглашавајући да ће основ политике Покрета и на даље представљати залагање за духовност, културу, јачање породице и моралних вредности нашег друштва кроз умерену и одмерену политику економско-социјалног патриотизма.

Tomislav Bokan

Сретење се у српском народу кроз историју везивало за традицију и важне догађаје. Тако је на Сретење 1804. године Карађорђе Петровић  подигао Први српски устанак. 1835. године донет је Сретењски устав, први демократски устав Србије.

А не тако давно, пре четири године, десио се догађај који ће свакако ући у српску историју, Народни покрет Динара-Дрина-Дунав је обзнанио своје постојање. Од тог дана, храбро, снажно и одважно Покрет стоји на бранику традиције и српских националних интереса.

KUD 4 Godisnjica NPDDD

Вече је протекло уз изузетно богат културно уметнички програм, као и беседе о Сретењу Господњем и Првом српском устанку, где  нас је је наш драги пријатељ, великан српског глумишта, амбасадор Народног покрета Динара-Дрина-Дунав, господин Момир Брадић говорећи кроз великане историје владику Николаја Велимировића и Карађорђа Петровића подсетио на давна, славна времена.

Momir Bradic

Дружили смо се и са надахнутом Весном Павловић, драмском уметнцом са изузетно богатом и бравурозном уметничком каријером, а велико задовољство нам је приредила и наша Борка Живановић која је рецитовала песму „Дунаве плави“.

Иако је Народни покрет Динара-Дрина-Дунав, вољом својих чланова, претходне године постао политички субјект, неговање традиције, народних обичаја као нашег непроцењивог нематеријалног блага, јесте и увек ће бити, основни темељ за изградњу наше куће српских родољуба.

Baja Mali Knindza

За пријатно расположење и добру забаву у наставку вечери побринули су се наши пријатељи, еминентни извођачи завичајних и модерних песама, и то: музичке групе „Ћиро“ из Личке Калдрме, „Крајишки бисери“, „Момци са Совића“, „Језеро“ и „Српска тромеђа“ као и извођачи Новица Текић, Џими Станић, Ћана, Баја Мали Книнџа и Минђушари!



Председник Народног покрета Динара-Дрина-Дунав Томислав Бокан

Канцеларија за контакте са чланством и јавношћу:

Нови Сад, Радничка 20.

Teлефон +381 (0) 21 472 0537