Вест

article image

НАРОД РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ТРЕБА ДА СЕ ПИТА И ПИТАЋЕ СЕ 25. СЕПТЕМБРА

После позива Вијећа за провођење мира у БиХ властима Републике Српске да одустану од референдума о дану ентитета, уследиле су бројне реакције. Иако је председник Републике Српске Милорад Додик јасно нагласио да референдумско питање није усмерено против Бошњака те да представља један од најзначајнијих облика демократског изјашњавања и провере политичке воље народа, притисци су сваким даном све јачи.

Поводом овог изузетно значајног питања председник Народног покрета Динара-Дрина-Дунав Томислав Бокан је истакао:

„Сматрам неопходним да руководство Србије, као гарант Дејтонског споразума, треба да упути јасну и недвосмислену подршку референдуму. То није само демократски процес проистекао из споразума на којима почивају корени Републике Српске, то је и питање поштовања јасне воље народа који жели да да свој глас 25. септембра.

Чињеница која свакоко радује јесте да су коначно сви релевантни представници српских странака апсолутно сагласни о томе да је 9. јануар изузетно важан датум за Републику Српску. Референдум није само техничко питање, он је уједно питање истине и лажи, правде и неправде. Крајње је време да представници бошњачког енититета, који све ове године покушавају да испровоцирају разне конфликте, схвате да је време за мир, толеранцију и политичку стабилност региона.

Народ Републике Српске треба да се пита и питаће се 25. септембра!