Вест

article image

РЕПУБЛИКА СРПСКА ЗАУВЕК

Народни покрет Динара-Дрина-Дунав подсећа да се данас одржава референдум у Републици Српској и позива народ који има право гласа да изађу на биралишта и подржи прославу 9. јануара као Дана Републике Српске.

Народе српски, изађи на референдум и подржи Дан Републике Српске. То траже наши преци, ради наших потомака!

Подсећамо да држављани Републике Српске који се данас, у недељу 25. септембра буду затекли у Србији, моћгу изјаснити на референдуму о Дану Републике у РС на пет места у Србији – у Београду, Новом Саду,Зрењанину, Суботици и у Панчеву.

Гласачко место у Београду ће бити у просторијама Представништва Републике Српске, у Булевару деспота Стефана, број 4/IV.

У Новом Саду ће бирачко место бити отворено у просторијама "Савеза крајишких удружења", у улици Змај Огњеног Вука број 2 (угао Кисачке и Булевара краља Петра Првог).

У Зрењанину гласачко место ће бити у Дому младости, Народне омладине број 1.

Гласачко место у Суботици налази се у згради Отвореног универзитета, у просторијама Удружења "Завичајна заједница Републике Српске", на адреси Трг цара Јована Ненада број 15.

У Панчеву у просторијама "Удружења Крајишника", у насељу Стрелиште, Стевана Сремца број 37.

Гласачка места ће бити отворена у недељу 25. септембра у периоду од 7 до 19 часова, а референдумско питање гласи: "Да ли подржавате да се 9. јануар обележава и слави као Дан Републике Српске?"

Своје гласачко право ће моћи да остваре све особе које дођу да гласају уз важећи документ издат од Републике Српске (МУП-а Републике Српске), односно уз личну карту или пасош.

Више информација о спровођењу Републичког референдума о Дану Републике Српске у Србији могу се добити на телефоне : +381 11 323 86 33 и 324 66 33 или путем мејла office@predstavnistvorsbg.rs.

Сви који желе да провере да ли су у бирачком списку могу позвати на телефоне: +381 11 323 86 33 и 324 66 33; особа за контакт: Борислав Максимовић.