Вест

article image

ШТА НАМ ДОНОСИ ПРОМЕНА НАЈМОЋНИЈЕГ ЧОВЕКА НА ПЛАНЕТИ?


Милијардер Трамп победио ривалку из Демократске партије! Сви Американци треба да буду као један! Тражи се хапшење бивше државне секретарке Хилари Клинтон... само су неки од наслова који су јуче и данас преплавили планетарни медијски простор.

Долазак Трампа на чело најмоћније државе Света, обзиром на најаве из вишемесечне кампање, свакако значи огроман заокрет на пољу светске политике. Најављено побољшање односа САД и Русије свакако радује јер равнотежа и сарадња у решавању крупних проблема значајно ће допринети снижавању тензија на бројним пољима.

За нас ће, сигурно, ова промена значити много, ако ни због чега другог онда у психолошком смислу. Завршава се једна дугачка ера политике лажи, преваре и огромног зла којe је нанесенo Србији за време владавине брачног пара Kлинтон и њихових истомишљеника. Победом Трампа многи наши непријатељи, који су расли на крилима подршке Клинтонових, видно губе тло под ногама. Да се разумемо, политика на светском нивоу је свакако политика утицаја и интересних сфера, али  осиромашени уранијум, отимање Косова, бомбардовање Републике Српске никада не смемо заборавити!

Наша, српска заједница у САД, дала je подршку Трампу током вишемесечне кампање. Сада је потребно паметно и мудро искористити могућности које ова промена носи са собом како би смо изашли из сфере непожељних сарадника и пронашли наше место на глобалном нивоу. Место које ће нам гарантовати мир и стабилност на економском плану. Ми себи не смемо дозволити ново срљање и политику која води у економску пропаст!

Надамо се да ће после промена у Америци уследити и талас буђења Европе. Председнички избори у Аустрији се ближе. Кандидат Норберт Хофер је до сада исказао огромну подршку српским националним интересима и велико противљење кампањи отуђења јужне српске Покрајине. Сматрамо да наши људи који живе у Аустрији свакако треба да дају подршку овом кандидату  и да допринесу његовој победи.

У Мађарској Орбан води једну исправну националну политику, а и у целој Европи је све више присутно нарастање политике која у први план ставља националне вредности које нису на штету других народа.

У овом периоду је значајно да политику усмеримо на очување виталних српских интереса, без лажног патриотизма и лажног родољубља. Наш политички живот се нажалост свео на рекламе и јефтин политички маркетинг. Скупо су нас коштале и још увек коштају огромне грешке, свесне или несвесне, из ближе и даље прошлости. Огромне жртве су иза нас, сеобе, деобе, губљење националног идентитета, поноса... Убија нас неписменост припростих људи блиских државном апарату, чланова владајуће странке као и „напредних титоистичких“ странака. Од таквих људи се створила „владајућа елита“ склона криминалу и корупцији. Политички неистомишљеници су априори непожељни и на сваки могући начин угњетавани. Професионализам у вршењу јавних функција не постоји. Сведоци смо пароле „лични интерес испред свега“ на сваком кораку, нажалост!!!

Чему све то води? Освестомо се и отрезнимо! И зато, исористимо ове промене, да и нама крене на боље!