Вест

article image

ИЗ СКАНДАЛА У СКАНДАЛ

тички циркус у Србији не јењава. Чак што више, сваким даном сви постајемо сведоци афере за афером. И све то у режији владајуће политичке странке и њених полтрона. Да је нормално-није!

Али, поставља се питање: "Зашто пристајемо на овај циркус?"

Страх, сила, моћ, људи без основних егзистенцијалних услова за живот нажалост пристају на све. Непослушни на стубу срама разапети лажима и подметањима!

Осврнимо се око себе, покушајмо утврдити почетак. Тешко да ћемо успети у томе. Толико тога се дешава да скандале просто није могуће ни набројати јер се нижу толиком брзином да је и ако је до политичког маркетинга  ипак превише.

ЕПС покраде народ, сами утврде да су „напухали“ рачуне намерно и то се не зове привредни криминал? Брига, односно боље речено небрига за народни џеп, јефтини политички поени које ће добити премијер кад затражи одговорност надлежних и то је то. Пар шефића нижег ранга у ЕПС-у ће бити кажњено, вероватно „укором пред снижавање владања“. Почетак и крај на једном месту... Што би наш народ рекао:„Појео вук магарца!“

Па боже, чему идеализам, јасно је као дан да у овој нашој напаћеној држави они који треба да сносе стварну одговорност  увек буду заштићени као бели медведи.

Да кренемо даље...

Нормалан човек не може, а да не примети аферу хапшења дилера дроге у службеном возилу Владе Републике Србије. Надлежни министар Вулин ће се вероватно извинути и ником ништа.

Па хоће ли неко уопште да се позабави чињеницама? Како је могуће да човек осумњичен да дилује дрогу користи возило које је купљено средствима свих нас? Не можемо а да се не запитамо шта ли је још користио и на који начин и да ли му је и ко штитио леђа? Е то сигурно нећемо сазнати!!! Па ко смо ми да се нама полажу рачуни?

Не, не, са ТВ екрана кажу да је све супер и сјајно, а у Новом Саду више ни дете не смете у школу да пошаљете јер се пуца на све стране у по бела дана. Бесни улични рат какав нисмо у нашем Граду осетили ни страшних деведесетих?!

И ником ништа!!!

Хоће ли неко од надлежних  више предузети нешто или ћемо сви у једном  трену постати „колатерарна штета“???

Наравно да неће! Зашто? Иду избори, свака истина постаје лаж и свака лаж постје истина. Бирачима треба бацити прашину у очи и кроз светла разних телевизија приказати да је све супер, јер нажалост циљ оправдава средство. Средства која су се користила против политичких неистомишњеника  за време прошлогодишњих избора у нашем Граду, а и шире, превазишла су све границе нормалног. Шта је елита спремила за овогодишње тек треба да видимо.

Па, ко преживи-причаће!!!