Вест

article image

НПДДД: ПОВОДОМ НАПАДА РЕЖИМА НА НЕСТРАНАЧКЕ МЕДИЈЕ

Народни покрет Динара-Дрина-Дунав, као странка којој је улазак у новосадску градску Скупштину дословно отет, подсећамо јавност на сраман начин на који су прогоњени наши чланови пре и непосредно на дан априлских избора 2016. године у нашем Новом Саду. Подсећамо и на издају и продају Странке од стране неких од наше браће, пријатеља, кумова и доскорашњих другова у добру и злу. Знамо ми да су многи од њих поклекли под претњама отказом, али и под физичким претњама. Ипак, не можемо а да не подсетимо на куповину гласова и насиље на улицама које се одиграло у Новом Саду у режији владајућег СНС-а, а под очигледним покровитељством државног апарата.

Десило се шта се десило. Наш апел јавности и указивање на комплетно безвлашће, на претње и прогон чланова наше Странке, на бесрамност медија који у служби режима провлаче све оне који им се испрече на путу кроз политичко блато, нажалост су остале само на нашим речима. На наше залагање за истину и правду уследила је кулиминација злоупотребе државе у политичке сврхе владајућег СНС-а, ухапшен је наш председник Томислав Бокан по срамној политичкој наредби. Наравно, крив што је основни циљ његове политичке борбе да обезбеди овом народу могућност да ради и живи од свог рада, да да трачак наде за боље сутра!

И како то у животу увек буде, све невоље дођу и прођу, нешто се заборави, а нешто и не. Али период владавине СНС-а народ Србије свакако неће и не сме заборавити. Памтиће се дуго и дуго и то по много чему, мало је веровати по добру.

Тешко је набројати све скандале и све злоупотребе друштва, али ево можда да се само почне од комплетног урушавања свих институција система, афера купљених диплома, тенденциозног претварању жртава у кривце, организованог рушења у Савамали, комплетне злоупотребе и обесмишљавања изборних циклуса, прогона „нережимских“ медија, узурпације државних служби у циљу прогона, противзаконитог праћења и прислушкивања политичких неистомишљеника, криминалних обрачуна који су постали, скоро, па свакодневна појава на нашим улицама усред бела дана, преко насиља над новинарима и народом на дан полагања заклетве председника Србије од стране СНС-а, енормних трошкова за приватне забаве СНС-а на терет народа ове државе,  марионетске владе, министара специјалиста за све и свашта...

Насиље видљиво на сваком кораку, плате и пензије све ниже, резултата напретка- НЕМА!

Слобода медија је нажалост постала мисаона именица, слободе говора једноставно- НЕМА!

Медији у Србији данас служе да политикане и здушно прогоне политичке неистомишљенике режима, воде истраге и доносе наручене пресуде против свих оних који се дрзну да изнесу јаван став и укажу на реалност живљења у данашњем тренутку.

Странци нас упозоравају на наше грешке, а ми? Да ли је то међу народом завладао толики страх да само ћутимо и трпимо? Да ли можда треба и да клекнемо?

Освести се народе српски и кажи шта ти је на души! Па нема у Србији баш толико затвора да нас све у њих потрпају!!!