Вест

article image

ДА ЛИ ЈЕ СРУШЕНА ЗГРАДА РАДНИЧКОГ УНИВЕРЗИТЕТА СИМБОЛ ИЗГОВОРА И КРШЕЊА ЗАКОНА ОД СТРАНЕ НАПРЕДЊАЧКЕ ВЛАСТИ?

Зашто скелет зграде Радничког универзитета и после осамнаест година и даље чека обнову? Ко је одговоран за то? Када ће Град Нови Сад преузети ингеренције над овим проблемом и на који начин? Зашто се имовина свих становника овог Града, супротно закону, а без кажњавања починиоца, користи у политичке сврхе? Ко је јачи од закона ове државе?

Само су нека од питања која се на „прву лопту“ намећу при помену рушевне зграде Радничког унивезитете у центру Новог Сада.

За више од педесет година свога рада ова угледна институција је одшколовала више од два и по милиона полазника, а од пожара 2000.-те године је у сталном пропадању, упркос бројним обећањима да ће се зграда обновити.

Непосредно пре избора 2016.-те године актуелна градска власт, на челу са градоначелником Милошем Вучевићем, је обећавала потпуну спремност да учествује у обнови зграде, чак су се појавила и архитектонска решења за будући изглед Радничког.

„Обећање, лудом радовање“, што би наш народ рекао!

Очигледно само добар предизборни пропагандни трик и ништа више.

Свима је јасно да један од симбола овог Града служи искључиво, а притом противно закону, као јарбол за пропагандне поруке актуелне власти, градско ругло и стециште наркомана!

Закон се крши, а институције не реагују. Зашто?

Шта то чекамо? Можда чекамо да неко озбиљно страда или да Град нађе „адекватног“ стратешког партнера? Можда да се Раднички универзитет претвори у седиште приватног личног посла и користи Српске напредне странке?

Ништа није немогуће обзиром да Срска напредна странка и дан данас неоспорно кршећи закон, очигледно без правних последица, користи исти за оглашавање.

Ово није страначка критика, ово су чињеница!

Политика „личног ћара“ и празних обећања је већ нанела превелику штету овом Граду.

ОНИ и даље нуде обећања и траже изговоре, док МИ нудимо решења!

Не смемо бити неми посматрачи, дајмо шансу стручним, честитим и савесним људима да реше горуће проблеме нашег Града!

Зауставимо бахате и корумпиране послушнике! Покренимо се! Избори 2020.-те су колико сутра!!!