Вест

article image

НОВИ САД – ЕВРОПСКА ПРЕСТОНИЦА КУЛТУРЕ 2021. ГОДИНЕ

Одлуком да Нови Сад 2021. године понесе титулу престонице европске културе свакако смо добили изузетну прилику да ојачамо културне везе са осталим европским земљама, упознамо друге културе те да промовишемо богатство домаћих културних садржаја.

Ово је изузетна прилика за Нови Сад, али нажалост, свакодневно окружење нас упозорава да актуелна градска власт на челу са градоначелником Милошем Вучевићем није у стању да се носи ни са решавањем редовних потреба становника овог Града, а камо ли да организује једну овако престижну манифестације.

Срамотно је да у Граду који треба да се подичи овако престижном титулом најважнији објекти културе из дана у дан пропадају. Погледајмо само зграду Српског народног позоришта!

Фасадне плоче отпадају, степениште опасно угрожава сигурност посетиоца, зграда пропада, а изгледа никога од надлежних у овом Граду то не интересује.

Више је него очигледно да челни људи овог Града не хају за културне садржаје, а позориште посећују искључиву у циљу присуства страначком митингу! Тада су им мисли, очигледно, усмерене само на страначку идеологију, а култура.... ма кога брига за културу!

Овако јадна слика ни мало не чуди када имамо у виду веома дискутабилну структуру људи који воде најзначајније јавне градске послове, а такође и установе културе. Нажалост, у Новом Саду су се нашом судбином „опасно заиграли“ људи без адекватног образовања, без искуства у раду, без основних моралних вредности, људи којима је лични интерес и лично богаћење на првом месту. Партијска књижица СНС-а је данас у Новом Саду и диплома и радно искуство...

И зато, да би Нови Сад уопште искористио добијену прилику да угости и европској јавности покаже сво богатство различитости те 2021. године неопходно је да већ колико сутра позовемо на одговорност људе у чијим рукама наш Град пропада. Овом Граду је поребан рад и ред, а не страначка послушност која нас води у пропаст!

Неспособи и нестручни кадрови Српске напредне странке са сателитским послушницима морају постати прошлост како би овај Град искористио своје шансе у будућности!

Дајте да заједно направимо „велико спремање“, да дамо шансу радним и вредним људима са искуством, људима који мисле својом главом, људима који проблем знају препознати, сагледати и дати стучан предлог оптималног решења!