Вест

article image

ГРАД НОВИ САД: НЕРАЦИОНАЛНОСТ, НЕСТРУЧНОСТ И РАСИПНИШТВО!

Јавно градско саобраћајно предузеће „Нови Сад“... још један очигледан пример нерационалности, расипништва, нестучности и животарења партијских кадрова овог услужног градског предузећа на леђима већ исувише оптерећеног пореског обвезника овог Града.

Иако је Град Нови Сад у претходној години за пословање наведеног Предузећа определио износ од 292.390 хиљада динара на име субвенција за гориво и инвестициона улагања, крај 2017. године је завршен са нето губитком у износу од 272.195 хиљаде динара.

Шта рећи?

Економски показатељи рада Јавног градског саобраћајног предузећа „Нови Сад“ за 2017. годину, као и планирани показатељи пословања за 2018. годину чињенично указују на постојање материјално значајних неизвесности које могу да изазову сумњу у способност овог Предузећа да послује у складу са начелом сталности правног лица. И поред тога, пословодство и на даље наставља са политиком реализовања вожњи на линијама које нису економски исплативе?!

Примери су бројни. Једна од таквих линија је без сумње и линија број 13, Детелинара-Грбавица-Универзитет-Детелинара. Доступност булевара у овим деловима Града није спречило креирање једног дела трасе ове линије кроз изузетно оптерећене улице Коло српских сестара и Мише Димитријевића на Грбавици.

Можда је за не поверовати, али у аутобусима на на овој линији тешко да се вози више од пет лица тако да је економски ефекат вожњи прилично упитан!?

Ако се узме у обзир и чињеница да су дуж целе улице Мише Димитријевића стајалишта за путнике направљена тако што су одузета паркинг места, којих и онако у овом делу Града нема довољно, а да се аутобуси при преузимању путника заустављају на коловозној траци, јер проширења за аутобуска стајалишта не постоје, онда је потпуно непотребно објашњење страшног саобраћајног колапса који се свакодневно ствара у наведеној улици.

Ова саобраћајна гужва, у физичком смислу, значајно угрожава сигурност свих учесника у саобраћају, а нарочито бициклиста, обзиром да бициклистичке стазе у овом делу Града не постоје.

У психолошком смислу, изложеност буци као и последице које издувни гасови аутобуса остављају у овим скученим улицама могу изазвати последице несагледивих размера.

Закључак је јасан! Неоспорна је општа, еколошка и здравствена угрожености становника Грбавице.

Зашто? Због неекономских и нестручних одлука челника једног градског предузећа под патронатом исто тако нестручних људи који воде овај Град!

До када овако?

Вероватно, док не сазри свест људи! Што пре, то боље!

МИ смо спремни за промене, а ВИ? Придружите нам се!