Вест

article image

НОВИ САД: ЧЕКАЈУЋИ „ЖЕЖЕЉА“...

И ако је први воз у редовном железничком саобраћају прошао преко новог друмско-железничког, „Жежељевог“ моста на Дунаву, почетком априла ове године становницима Новог Сада је и даље ускраћено потпуно коришћење истог. Мост још увек није отворен нити за друмски саобраћај нити за пешаке.

Разлог? Након толико година градње радови на приступним саобраћајницама још увек нису готови?!

Просто је за не поверовати да је Управа за грађевинско земљиште и инвестиције тек пре неки дан расписала јавну набавку за технички пријем приступних саобраћајница новог моста по коме је предвиђено отварање понуда 7. августа, са роком за извршење услуга у трајању од годину дана по потписивању уговора, уз могућност продужења истог?!

И док актуелни политички представници владајуће странке најављују отварање моста за друмски и пешачки саобраћај „за који дан“, уз напомену да су исти тврдили да ће мост бити свечано пуштен у употребу 25. новемра 2017. године, па у мају ове године и тако редом, нама преостаје само да се запитамо: „Хоће ли то бити још једна, некажњена, противзаконита радња обзиром да ћемо кренути преко моста, што би наш народ рекао „на дивље“? Како другачије одредити ситуацију ако је очигледно и јавно свима јасно да сви папири нису готови!

Да подсетимо, након рушења „Жежељевог“ моста 1999. године, постављен је монтажни друмско-железнички мост као привремено решење. Ова привремена ситуација је потрајала пуних 19 година.

Првобитни рок за изградњу моста је истекао у новембру 2013. године. Зато је потпуно невероватна тенденциозна и манипулативна изјава садашњих функционера владајуће странке да они завршавају оно што њихови претходници нису били у стању да ураде. Господо, у нормалним условима, нормално је да неко почиње, а да онај који га наследи наставља са радом на пројектима. Само што ви очигледно заборављате када сте преузели све полуге власти у овој држави. Ви се у вашим изјавама понашате као да је то било јуче?!

Дакле, господо, у огромном сте закашњењу! Или нас намерно држите на чекању? Можда до следеће изборне кампање!

И тако, трпимо саобраћајну гужву и разна понижења, чекамо и даље... Чекамо да се политичари смилују да нам врате у употребу један од три моста којима располаже овај Град.

А до тада? До тада ћемо и даље бити очигледне жртве које погнуте главе подносе казну погрешног избора политичке већине!