Вест

article image

СТАНОВИ СОЦИЈАЛНЕ ГРАДЊЕ У КИСАЧКОЈ И ДАЉЕ БЕЗ СТАНАРА

Недавно се навршило пуне две године од када је завршена градња 35 социјалних станова у новосадској Кисачкој улици, али станари још увек нису познати. Такође, нису познати ни услови за усељење. Инвеститор, Стамбена агенција Новог Сада. Значи, надлежност Града Новог Сада.

Док су радови на изградњи станова још трајали, Стамбена агенција Новог Сада је спровела неформалну анкету о заинтересованости за социјалне станове. Према подацима приспелим након анкетирања било је више него јасно да међу нашим суграђанима влада изузетно велико интересовање за овај вид решавања стамбеног питања. Пријавило се око 600 заинтересованих лица, што је у просеку 17 на један стан у овом објекту.

Медији су у међувремену, на основу изјава инвеститора и градских челника, објавили да је зграда у потпуности готова. Урађени сви прикључци за струју, воду, канализацију и даљинско грејање.

Ипак, до дана данашњег зграда није усељена. Питате се зашто?

Е, ту неминовно долазимо на тему стручности односно нестручности лица која „ведре и облаче“ овим Градом као и њихове бриге односно небриге за његове становнике!

Град Нови Сад, као законски надлежан за доношење пратећих аката и дефинисање услова по основу којих ће се станови давати у закуп, или ће бити понуђени на продају, наравно, није на време одрадио свој део посла!

Овакви поступци градских челника су просто невероватни када имамо у виду чињеницу да социјални станови у Кисачкој нису грађени да би се остварио профит. Станови су грађени као ургентна помоћ за становање особа које из социјалних, економских и других разлога не могу сопственим новцем да реше стамбену потребу по тржишним условима.

Немар, незнање, неспособност или осионост и бахатост корумпиране бирократске, исполитизоване хоботнице. Одлучите сами!

Да ли може да се наметне други закључак?

Сагледавајући ситуацију реално, људски, по нама-очигледно НЕ!

А када имамо у виду објављене планове Града да се поред постојећих 35, још увек неусељених станова, планира подизање читавог кварта на Новом насељу, у Улици Момчила Тапавице б.б. распоређено у шест ламела са око 170 станова питамо се какве то закулисне игре и овај пут играју представници „напредне власти“ у Новом Саду?

Да ли се у овом Граду гради само и искључиво због интереса инвеститора?

ПА ЉУДИ, СХВАТИТЕ ВЕЋ ЈЕДНОМ! ВИ НИСТЕ ДОБИЛИ МАНДАТ ДА ВОДИТЕ РАЧУНА О ИНТЕРЕСИМА ПОЈЕДИНАЦА! ВИ СТЕ ТУ ДА БРИНЕТЕ О СВАКОМ СТАНОВНИКУ ОВОГ ГРАДА!