Вест

article image

РЕПУБЛИКА СРПСКА ЗАУВЕК!

Предстојећи избори у Републици Српској изазвали су низ међусобних оптужби и тешких речи изречених како од стране садашње политичке позиције тако и од стране опозиције. Атмосфера линча, страха и неизвесности је брутално наметнута. Притисак на народ немерљив!

Због свега изреченог, у овом трену, осећам потребу да подсетимо целокупну српску јавност, људе с обе стране Дрине, да је Република Српска изнад свега!

У темеље њене изградње своје животе су положили многи наши очеви, браћа, кумови, пријатељи! Хероји, саборци, јунаци!

И зато, нико, ама баш нико, нема право да се игра народом Републике Српске, понајмање ради личног и политичког интереса!

Народ, с обе стране Дрине, је сит загађеног политичког речника. Много младих и способних, образованих људи, са врхунским пословним способностима живи у Републици Српској. О њима се на жалост не зна много! Али, они и данас и сутра и свакога дана одлазе на посао, уколико га имају, раде часно и поштено хране своје породице. Многи од њих безуспешно покушавају да пронађу посао, да формирају егзистенцију. Узалуд! Зато одлазе у бели свет, што би наш народ рекао „трбухом за крухом“. И тај бели свет препознаје њихове квалитете и нуди им шансе за нормалан живот.

Зашто млади људи морају да одлазе са свога огњишта! Зашто своје знање и способности улажу у изградњу неке друге, стране државе?

Једноставно, овде их систем лаже и не жели! Систем не функционише! Систем овакве људе не препознаје. Систем награђује искључиво политичке полтроне и послушнике! Јадно!!!

Наша порука је јасна! Чувајмо Републику Српску!

Бранимо наш културни идентитет који су Срби стварали вековима. Република Српска је светиња и нико, ама баш нико, нема право да изазива сукобе и трвења међу сопственим народом! Нема тог личног интереса који сме да се испречи испред интереса народа, без обзира ко је ко и шта ко жели да постигне!

Снага српског народа је у јединству! Зато апелујемо на све представнике политичких партија да је мир, разум и слога изнад сваког партијског интереса!

Без подела и растакања српског народа!

Република Српска заувек!

Томислав Бокан, председник Народног покрета Динара-Дрина-Дунав