Вест

article image

ЗАШТО НАПРЕДЊАЦИ ШТИТЕ ИНТЕРЕСЕ ПРИВАТНИКА?

До најављеног отварања тржног центра „Променада“ у Новом Саду је остало још непуних месец дана.

Иако се већ одређени временски период, кроз поједине медије, износе сазнања о градњи без све законом прописане документације, на тренутно највећем и од стране актуелне градске власти изузетно промовисаном градилишту, радови се одвијају „пуном паром“.

Ово градилиште је од самог почетка радова обележено низом контраверзних ситуација.

Овог пута се нећемо освртати на сам чин отуђења градског земљишта од свих становника овог Града, као ни самом наменом и пренаменом парцеле. Тиме би се, у озбиљној држави, већ увелико бавили надлежни полицијски органи и тужилаштво!

Данас ћемо вас подсетити на неке друге догађаје који су пратили градњу поменутог објекта.

Наиме, половином децембра прошле године, на градилишту је избила туча у којој су учествовали румунски радници. Након интервенције полиције утврђено је да су радници које је инвеститор ангажовао, страни румунски држављани, практично ангажовани на грађевини „на црно“. Спроведен је хитан поступак прекршајног кажњавања и случај је брзински заташкан.

Већ тада се видело да са радом органа који воде овај Град нешто не штима. Градилиште у јеку градње, радници ангажовани „на црно“, а градске инспекције то ипак нису приметиле?!

Једна случајна, банална, ситуација и ствари испливају на видело!

Питате се: „Да ли је рад на црно кршење закона Републике Србије?“

О да, да, нараво да јесте!

Али, у случају градње овог приватног објекта, новосадске градске власти су се свесрдно потрудиле да се све заташка. Питате се “Зашто?“

Ми такође!!!

Потом су почетком октобра ове године испливали шокантни подаци о проблему са подземним водама. Проблему који је инвеститор изазвао одлучујући се за јефтине варијанте градње темеља без адекватне заштите од подземних вода. Или можда градње изван дозвољених габарита објекта?

Последице оваквог начина извођења радова још нико не зна, а еминентни стручњаци из ове области упозоравају на могућност потпуне катастрофе у догледном временском периоду. Катастрофе са несагледивим последицама!

Питате се: „Ко је издао дозволе за градњу објекта који својим радом може, између осталог, угрозити комплетан систем водоснабдевања Града Новог Сада и у неком догледном времену чак довести до нестанка питке воде у Граду?“

Питате се: „Да ли дозвола уопште постоји, или је овај објекат дебело у зони дивље градње?“

Ми такође!!!

Постојање комплетне, законски исправне документације, је очигледно упитно, а дивља градња је у Србији законски забрањена, бар колико је нама познато!

Надлежни органи и даље ћуте!

Пре неки дан, кроз медије, смо обавештени о урушавању покретних степеница у оквиру самог објекта.

Надлежни органи и даље ћуте!

Питате се: „Зашто напредњаци у Новом Саду штите интересе приватника, а не интересе народа?“

Ми такође!!!

Пошто се бројне ствари у овом Граду финансирају новцем пореских обвезника, становника овог Града, онда је елементарни ред да нас изабрани представници народа, градска власт са градоначелником на челу, информише о радњама које су предузели како би се заштитио првенствено Закон, а онда и сигурност живљења у овом Граду.

Обраћање надлежних је изостало!

Сам чин нетранспарентног понашања градске власти са градоначелником на челу, као и понашање надлежних управа, инспекцијских органа те њихова не чињења и подилажења интересима инвеститора увелико указују на бројне повреде више закона као и велику могућност постојања коруптивних радњи.

Ипак, систем ћути!

Небрига за народ очигледна, напредњачка власт уништава Нови Сад!

Народ трпи терор и ћути! Питамо се: „До кад?“