Вест

article image

НАРОДНИ ПОКРЕТ ДИНАРА-ДРИНА-ДУНАВ: ЛОМЉЕНИ-НЕСАЛОМЉИВИ!

„Србијо моја поносна буди,
Напајај песмом јуначке груди,
Дедови наши падоше давно,
Име ти, Србијо, постаде славно!“

Ово су само неки, од бројних стихова, посвећени храбром српском човеку, поносном кроз векове векова. Човеку кога ни један јарам није поломио, ни једна недаћа није уништила!

Да ли ће га уништити напредњачка политика?

Народе мој, као председник „Народног покрета Динара-Дрина-Дунав“ присутног на политичкој сцени у нашем Граду Новом Саду и широм наше Војводине последњих шест година, а првенствено као човек, не могу, а да вам се не обратим.

Данас, на Михољдан лета Господњег, када са свима вама желим да поделим радост треће годишњице прерастања „Народног покрета Динара-Дрина-Дунав“, покрета високих идеала, јаких моралних начела и реалних визија, у политички субјект, осећам неизмерну тугу.

Вероватно се питате: Зашто?

Шта да вам кажем. Осетих неизмерну тугу, понижење и срамоту када видех славни српски народ како јуче, на отварању једног трговинског ланца, само што главе не погуби, а све због смрзнутих пилића по „повољним ценама“!

Јад и беда у времена тужна....

Србијо моја на шта си спала?

Гледам снимке и душа ме боли. У шта смо се претворили? Да ли је ово земља достојанства, здравог и вредног домаћина или земља јадног и гладног народа?

Зашто је народ гладан? Зашто је жељан смрзнуте пилетине и јефтиних банана?

Где су нас то довели политичари владајуће Српске напредне странке? Да ли је успех када се у једној земљи отвори трговински ланац?

Ја бих рекао да не! Ако је отварање трговинског ланца главна и ударна вест, онда смо ми дебело потонуло друштво са стандардом живљења испод сваког минимума.

Да, трговински ланци треба да се отварају, конкуренција на тржишту робе и услуга мора да постоји. Али такве новости, у земљама нормалне тржишне економије, представљају сам још једну од бројних сервисних информација на економским странама и то би било то!

Али, не, у Србији „ко да игра мечка“!

Шта да се ради, народ гладан и жедан!

Уништили га корумпирани политичари, људи без морала, скрупула и знања, људи који су запосели државне институције и који их из дана у дан све више и више унижавају!

Има ли нам спаса?

При здравом разуму, осећам да је данас у Србији тамница на слободи, али ипак дубоко верујем у српски ген!

Ген човека, победника!

Српски ген, који ће зауставити политички терор, насиље, крађу гласова, отимачину, медијску окупацију, дрска хапшења политичких неистомишљеника!

И даље верујем да је снага српског народа у јединству, у достојанству, у здравој породици за коју се вреди борити!

Окренимо се себи! Зауставимо безакоње, незнање, корупцију и криминал!

Погледајмо само шта се дешава у нашем Граду!

Власт у Новом Саду својом бахатошћу врши насиље над општим добрима, над свима нама!

Не дозволимо да њихове „велике инвестиције“, разни мегаломански пројекти који се урушавају пре отварања, огромне грађевине приватних инвеститора и бројни сумњиви пројекти оставе овај народ без струје, воде за пиће и зелених површина!

Актуелна рушилачка власт у Новом Саду је показала и доказала да на врло сумњив начин првенствено заступа интересе приватног капитала, и да је већ одавно потпуно изневерила народну вољу.

Иницијатива градоначелника за рушење „Спенса“ је још само једна у низу сумњивих и скандалозних иницијатива ове власти, а позив да се преко јавно-приватног партнерства мешетари са најатрактивнијим градским грађевинским земљиштем само показују како напредњаци Нови Сад гледају као „приватну прћију“ и лични плен!

Крајње је време да их зауставимо у њиховом нечасном науму!

Ми јесмо прогоњени, али смо ипак претекли! Ломљени, али несаломљиви!

Вечити борци за слободу, истину и правду! И сваким даном све јачи и јачи!

Нажалост, наш народ јесте сломљен и замлаћен свакодневним медијским мраком, лажима и риалити програмима. Ипак, дубоко верујем у освешћење српског рода.

Тиха вода брег рони, знамо МИ ко су ОНИ! А они ако и не знају, лако ће се препознати!

И као што сам почео, тако ћу и завршити ово обраћање, цитатом.

„Дуготрајно робовање и рђава управа могу толико збунити и унаказити схватање једног народа да здрав разум и прав суд у њему отанчају и ослабе, да се потпуно извитопере. Такав поремећен народ не може више да разликује не само добро од зла, него ни своју сопствену корист од очигледне штете.“
нобеловац, Иво Андрић

Искрено, Томислав Бокан председник Народног покрета Динара-Дрина-Дунав