Вест

article image

НПДДД: КО ЈЕ КО? ЗНА НОВИ САД!

Данас је у Новом Саду пред препуном салом Радничког дома одржан радни скуп Народног покрета Динара-Дрина-Дунав под називом: „КО је КО? ЗНА Нови Сад!“.

Скупу су присуствовали бројни чланови и пријатељи Народног покрета Динара-Дрина-Дунав којима је овом приликом предочена ова акција која се тренутно спроводи у Новом Саду. На скупу је такође предочен и план за будуће политичко деовање у нашем Граду.

Присутним се испред Покрета обратио Бошко Баришић, потпредседник задужен за питања пензионера који је говорио о социјалној политици као и тренутном лошем положају пензионера и осталих угрожених категорија становника Новог Сада. Баришић је указао на бројне пропусте када је у питању социјални положај становништва, али је изнео и смернице за будуће деловање Народног покрета Динара-Дрина-Дунав када је ова област у питању.

Потом се присутним обратио Видојко Млађеновић, потпредседник Народног покрета Динара-Дрина-Дунав задужен за питања школства. Он је у свом излагању нарочито указао на проблем губитка националног идентитета кроз питање третирања нашег српског писма ћирилице која није заступљена чак ни на онај начин који је законом обавезан у коришћењу језика.
Млађеновић се такође осврнуо и на огроман проблем који се појављује у настави због неадекватног третмана деце са посебним потребама која похађају наставу у редовним оделењима, а школски систем није прилагодио исту слушању од стране свих ђака те се дешавају бројни пропусти нарочито на штету деце са посебним потребама. „То су само неки од проблема“, истакао је Млађеновић, „на којима ће Народни покрет Динара-Дрина-Дунав радити уколико нам народ укаже поверење у будућем периоду.“

Присутнима се потом обратио председник Народног покрета Динара-Дрина-Дунав Томислав Бокан. Бокан је у свом обраћању између осталог навео и следеће:

„На данашњи свети дан, празник посвећен Светој Петки, окупили смо се овде у циљу договора и припреме даљих корака у политичкој борби Народног покрета Динара-Дрина-Дунав на подручју нашег Града Новог Сада.

Овај скуп је првенствено скуп чланства и пријатеља Народног покрета Динара-Дрина-Дунав. Радног је карактера. Данас ћемо зацртати неке битне смернице нашег политичког деловања у наредном периоду.

На почетку, желим све да вас поздравим још једном и да се захвалим за време које сте одвојили да би овде саборовали и чули све оно што нисте у могућности да чујете ни на једној ТВ станици са националном фреквенцијом, ни на једној радијској емисији или у средствима јавног информисања.

Медијске слободе, нажалост, у земљи Србији не постоје. Реч која није реч напредњачког функционера и њихових сателита може се данас чути само на појединим кабловским телевизијама и интернет каналима, али признаћете да реч истине до нашег човека и људи тешко може стићи.

Медијски мрак, партијски креирани програми владајуће странке, наметнути ријалити програми који промовишу насиље и неморал су оно што се данас сервира свим генерацијама.

Сви они који мисле другачије, који сматрају да се систем урушава и да је то урушавање неопходно зауставити што пре провлаче се кроз медијско блато, каља им се углед, смештају кривичне пријаве...

Да ли је то демократија и владавина права?

Ја сматрам да није!

Ипак, Народни покрет Динара-Дрина-Дунав и ја лично у овим сложеним условима политичког рада, изабрали смо да се гледамо са вама очи у очи и да кажемо истину која се многима неће свидети.

А истина је, свакако, да се наш Град Нови Сад од лепог и културног града претворио у место криминалних обрачуна, неразрешених убистава, коруптивних афера са несагледивим последицама, урбанистичког хаоса, сатирања и уништавања зелених површина, дивљих депонија и прљавштине сваке врсте. Најгоре од свега је да Нови Сад сваким даном све више постаје град неразумевања.

Сведоци смо да се управо ових дана покренула и нова афера у којој је један од главних актера актуелни градоначелник Новог Сада. Да ли ће држава показати да систем постоји и за функционере владајуће странке остаје да видимо у наредном периоду.

Ако је по Божјој вољи и овоземаљској правди, многи од актуелних представника градске власти не да не би уживали угодно заваљени у фотељама, већ би одавно били иза решетака!

Видећемо да ли је правда достижна! Све су то тестови за систем функционисања државе.

Ајде да видимо у наредном периоду да ли је нешто од тог система претекло!

Данашњи властодршци су претворили Нови Сад у град без перспективе, град којим се управља искључиво као партијским пленом.

Градски радови се изводе по буразерском и кумовском принципу, јавна предузећа годинама уназад обављају идентичне радове на идентичним локацијама за скупе и прескупе новце без имало јавности у свом раду.

Бићу слободан да кажем, дрско арче новац свих нас који плаћамо порез у овом Граду!

Данас се новац из градског буџета одлива у финансирање сумњивих пројеката и нестаје у џеповима разних страначких руководилаца и њихових послушника. Огромне суме се исплаћују разним удружењима преко којих се углавном градске паре трпају у приватне џепове партијаша на власти.

Град Нови Сад пропада! Страшно, али истинито!

Питам се, а питам и све вас, да ли мислите да данашњи градски челници живе овако бахато од својих зарађених плата?

Да ли они мисле да смо сви ми луди или глупи и да нам могу бацати прашину у очи?

Па свима нама је више него јасно да су огрезли у криминалу и корупцији!

Али, ми се данас овде, нећемо бавити онима који су сада представници градске власти у Новом Саду нити њиховим сателитима. Њихова дела или боље речено недела говоре о њима свакодневно. Како ће завршити, остаје да видимо!

Наш пут је јасан! То је пут политичке борбе за социјалну правду, слободу, правичност и истину, политички рад који је усмерен против било каквог облика насиља, расне, верске и националне нетрпељивости, а првенствено рад усмерен на изградњу урушених темеља институција система!

У том правцу управо смо и покренули акцију која се тренутно води на територији Града Новог Сада, под називом: „КО је КО? ЗНА Нови Сад!“

Желимо да у овом периоду обавимо разговор са што више људи и у градским и у приградским деловима Града. Интересује нас шта људи мисле о садашњој власти, али и шта се даје као предлог за будући период. Овом активношћу, али и пријемом на који смо наишли код људи, показали смо да нисмо нестали са политичке сцене Града Новог Сада, али и да се народ слаже са нама који сматрамо да Град треба да воде људи од знања, речи и дела, одговорни, озбиљни, остварени, посвећени општем добру, родитељи, родољуби и градитељи!

Човеку, људима и народу је прекипела бахатост, гордост и сила!

Први добар знак да је акција Народног покрета Динара-Дрина-Дунав наишла на добар пријем код људи свакако јесте реакција која је уследила на лепљење наших плаката.

Сведоци смо ових дана да се наши рекламни плакати кидају, прелепљјују и уништавају од стране организованих група режима власти Града Новог Сада.

Интересантна је при томе и чињеница да градској организацији СНС-а Новог Сада не сметају плакати Лиге социјалдемократа Војводине који се отворено залажу за отцепљење српске Војводине од матице Србије, нити рекламни плакати Српске деснице која је опасна радикалско-десничарска организација са бројним фашистичким испадима, створена под покровитељством сила зла, организација која заговара братоубилачку мржњу и насиље.

Па зар није било довољно проливене српске крви, избегличких колона, порушених домова?

Нејасно је како су појединци зарад личног ћара и користољубља себи за право дали да заиграју опасну игру која може озбиљно запретити миру и суживоту у једној мултиетничкој средини каква је српска Војводина!

Шта значи подршка врха СНС-а Новог Сада овим екстремистичким, сепаратистичким и опасним идејама ако не заједништво у сиромашењу свих становника овог Града, сејање страха међу људима, стварање атмосфере линча и насиља за све оне који мисле и желе другачије!

А Народни покрет Динара-Дрина-Дунав мисли и жели другачије!

Иако смо сви заједно сведоци огромног прогона који се десио над Покретом, срамне крађе на претходним изборима и личних напада на мене председника Народног покрета Динара-Дрина-Дунав, ево стојим овде испред вас и желим да вам поручим да смо преживели!

И не само преживели, ми смо живи доказ да може другачије! Може и мора!

Срамно су ме блатили, проглашавали за издајника српског рода они који су се богатили на ваш рачун и који се и даље енормно богате.

Никога нисам убио, никога нисам преварио или покрао!

Прогоњен сам и кажњен што сам утицао да људи добију хлеб у руке, да раде и живе од свог рада!

Чистог образа могу сваког погледати у очи!

Нисам сигуран да и други то могу!

Оним који се политичким функцијама владајуће странке у овом Граду штите од судског процесуирања желим да поручим: Правда је спора, али достижна!

Пре неки дан, у обиласку месних заједница Клиса, Слана бара и Видовданско насеље, приметио сам да су људи поносни што градска власт изграђује путеве и саобраћајнице како не би ходали по блату у гуменим чизмама.

Али те улице и саобраћајнице су већином изграђене без икакве грађевинско- техничке документације, без надзора и квалитета радова. Можда ће наш човек рећи : „Боље ишта него ништа!“, али ја бих на то одговорио, исто тако, старом српском: „Што је брзо, то је кусо!“.

Треба да се ради и мора да се ради, али онако како кажу закон и правила струке.

Ако се то буде поштовало нећемо имати ситуације које се виде управо на наведеном примеру скоро свечано отвореног пута на Клиси где долази до изливања атмосферских и подземних воде при првој киши те плављења кућа уз свеже урађену саобраћајницу!

Значи, питање је јасно: „Шта је овде урађено?“

Одговор је свима јасан и више него очигледан: „Мало шминке и пуно пара у приватним џеповима!“

И зато поручујем властодршцима Новог Сада: НЕ КРАДИТЕ НАРОД И ДРЖАВУ!

Сада је већ сасвим извесно, редовни избори за Град Нови ће се одржати следеће године у пролеће.

На Сретење, Дан Покрета, страначки органи ће донети коначну одлуку у вези изборног процеса.

До тада Вас све присутне молим за пуно ангажовање, сарадњу и будност у разговору са људима у свим месним заједницама на подручју Града Новог Сада.

Врата Покрета су вам свакодневно отворена за сва питања и сугестије, за све људе добре воље које занима сигурнији, бољи, лепши и уреднији Нови Сад.

Максимално искористимо време предстојећих слава, свадби, прослава, рођења, крштења, Божић и друга окупљања да предочимо народу КО смо, ШТА смо и за ШТА се залажемо!

Лично, желим да истакнем, ја сам сасвим сигуран да је народ већ препознао КО је КО!

Желим вам свако добро, личну срећу, радост и здравље!

С′ вером у бољи живот и у наш Народни покрет Динара-Дрина-Дунав!

За Град Нови Сад, за Србију, живели!“