Вест

article image

НПДДД: Новосадски градоначелник ухваћен у намери „куповине“ гласова!!!

Трагом информације да је градоначелник Новог Сада изјавио да ће од 1. јануара 2020. године вртић за 16.500 деце у Новом Саду бити бесплатан, нужно су нам се наметнула нека питања.

Наиме, градоначелник је гостујући на једној телевизији са националном фреквенцијом децидно изјавио да ће Скупштина Града Новог Сада на седници 11. децембра донети одлуку о стопроцентном покрићу трошкова боравка деце у вртићима Предшколске установе „Радосно детињство“ Нови Сад.

Да је у питању очигледан предизборни трик и покушај актуелног градоначелника Новог Сада да злоупотребом свог положаја „купи“ гласове родитеља новосадске дечице, више је него очигледно.

Такође се намеће и неоспоран закључак да градоначелник Новог Сад овим изјавама грубо крши закон износећи одлуку пре него што исту уопште и размотре одборници Скупштине Града Новог Сада. То је још само једна у низу, јасна и очигледна узурпација институција, од стране градоначелника, и очигледан пример приватизације институција и буџета у страначке сврхе, са намером „куповине“ гласова!

Како долазимо до тог закључка? Врло просто, свима је познато да се већ сада цена боравка деце у вртићима финансира 80 процената из буџета Новог Сада, док родитељи плаћају 20 одсто. То се дуго није мењало, иако су се странке на власти у Новом Саду мењале.

Значи, уколико је Српска напредна странка желела допринети порасту наталитета у Новом Саду имала је прилику још од, сада већ давне, 2012. године од када у својим рукама држи све полуге власти у овом Граду. Средства у буџету Града, за ову намену, су постојала и тада, али очигледно политичка воља није. Или боље рећи, није било изборних потреба!

Подсетимо се мало на актуелну ситуацију. Према штурим подацима доступним путем медија, резултати овогодишњег конкурса за упис деце у вртиће Предшколске установе „Радосно детињство“ су показали да се више хиљада малишана у нашем Граду и ове године нашло испод такозване „црте“.

Деца која нису успела да добију место у државним вртићима практично су упућена на приватне вртиће уз могућност финансијске помоћи Града који суфинансира боравак деце у приватним вртићима до одређеног новчаног износа.

Шта се дешава са децом чији родитељи нису у финансијској могућности да плате боравак деце у приватним вртићима, преко износа који суфинансира Град, нико не извештава јавност?

Дакле, број деце који у опше не похађа вртић, државни или приватни, је непознаница!

Хоће ли нам онда неко објаснити, да ли ће ова деца бити директно оштећена јер она не фигурирају у евиденцији „Радосног детињства“, обзиром да су прекобројна?!

Да ли је ово дискриминација поједине деце и родитеља у нашем Граду?

И шта рећи након свега, осим, још једна обмана и по ко зна који пут лицемерје у страначке сврхе, а све то у режији актуелног градоначелника Новог Сада! Само што народ више није ни слеп ни глув, а то ће предстојећи избори и показати!

КО је КО? ЗНА Нови Сад!!!