Вест

article image

НПДДД: Новосадска Променада, годишњица безакоња

Данас се навршава година дана од како је у Новом Саду, без законом прописане употребне дозволе, отворен тржни центар Променада.

Подсетимо, проблеми су настали када се инвеститор овог мега објекта у току саме градње супротно првобитно урађеном пројекту одлучио на уштеду у материјалу темеља не водећи рачуна о врсти тла на коме је подигнут наведени објекат.

Услед јефтиније варијанте градње темеља Променаде овај део Новог Сада се суочио са озбиљним проблемом који изазивају подземне воде, као и могућом угроженошћу околних објеката услед измене квалитета тла до које долази временом због константног испумпавања подземних вода и избацивања истих у канализациони систем Града.

Такође се испоставило да ни надлежне службе Министарства инутрашњих послова нису дале дозволу за рад овог објекта, али исти је свеједно отворен на основу привремених дозвола приватног института за безбедност и сигурност.

Годину дана је прошло, проблеми нису решени, пословни објекат Променада и даље ради нелегално обзиром да законом прописане дозволе за рад нису исходоване.

Целокупна градска власт, на челу са градоначелником, нас је више пута обманула када је Променада у питању обзиром на сва нечињења и изостанак консеквенци по инвеститора, сада са сигурношћу можемо рећи нелегалног објекта. А при томе последице по становнике овог Града могу бити немерљивих размера.

Дакле, закључак је јасан, овде се ради о очигледној корупционашкој афери у којој су челници града подржали интересе крупног капитала, а на штету свих нас.

На надасве атрактивној локацији, добили смо тржни центар који повремено прокишњава, подземне воде које угрожавају сам објекат као и објекте у непосредној близини, дискутабилно питање противпожарне сигурности, дискутабилно питање безбедности посетилаца у самом објекту као и бројне проблеме за и онако оптерећен систем канализације Града.

Мишљења и упозорења стручњака из предметне области се не уважавају, а сама чињеница да један од највећих градских објеката ради без употребне дозболе и те како говори да је по среди одсуство правне државе, те да за поједине очигледно закони и прописи не важе.

Шта је то, ако не симбол корупције и афере?