Вест

article image

ДАНАС ЈЕ СРЕТЕЊЕ, ДАН ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ДАН НАРОДНОГ ПОКРЕТА ДИНАРА-ДРИНА-ДУНАВ!

Српска православна црква и верници данас славе Сретење Господње, успомену на дан када је Богородица први пут увела у храм новорођеног Христа да га посвети Богу.

Република Србија данас обележава Дан државности у знак сећања на Сретење 1804. године када је у Орашцу подигнут Први српски устанак, чиме је покренута борба за ослобођење и Сретење 1835. године када је донет први Устав Србије, познат као Сретењски устав, који се сматра темељем модерне српске државе.

На данашњи, свети дан, Народни покрет Динара-Дрина-Дунав обележава још једну годишњицу свог постојања на политичкој сцени Града Новог Сада и наше отаџбине Србије.

Овогодишње обележавање дана Покрета, протекло је онако како то и доликује, свечано, достојанствено и уз поштовање прописаних епидемиолошких мера.

Председник Народног покрета Динара-Дрина-Дунав Томислав Бокан је поводом данашњег свечаног дана поручио: „У име Народног покрета Динара-Дрина-Дунав и у своје лично име честитам свима Сретење Господње и Дан државности Републике Србије, а члановима Покрета посебно честитам данашњи свечани дан.

Народни покрет Динара-Дрина-Дунав је постао познат и признат у народу као политички субјект који негује традиционалне и породичне вредности у духу славних предака, а који се истовремено залаже за јаку и модерну Србију у којој ће се радити и живети од свог рада.

Као и до сада, и у наредном период ћемо се залагати за слободу, социјалну правду, заштиту права радника, незапослених, старих и немоћних, социјално изопштених и угрожених. Сматрам да је неопходно да се, сви заједно, окренимо унапређењу друштва у коме живимо и да тако стварамо бољи амбијент за будућност наше деце.

Време у коме живимо је јако сложено. Борба за здравље људи је данас на првом месту. Стога планирамо да у времену пред нама посебну пажњу усмеримо на едукацију свих чланова, на стручно усавршавање и оспособљавање, а у циљу постизања веће друштвене свести и доприноса сваког појединца развоју заједнице.

Овим поводом, желим посебно да истакнем, да ће Народни покрет Динара-Дрина-Дунав и у будуће пружити безрезервну подршку председнику Републике Србије и председнику Српске напредне странке Александру Вучићу у борби против велике пошасти данашњег доба, корона вируса, као и у одлучној борби против криминала и корупције.

Посебно желим да нагласим захвалност за лични допринос и залагање председника Александра Вучића које је за резултат имало нормално функционисање свих државних институција у условима пандемије Ковид-19. Сви смо свесни огромне енергије и пожртвованости као и посебних напора који су уложени да се медицински систем наше земље стабилизује, обезбеде вакцине и успешно одговори на све изазове заразе корона вируса. Хвала председнику, хвала свим пожртвованим медицинарима!

Уз најискреније честитке поводом данашњег Дана, желим Вам много здравља, среће, напретка и просперитета. Живела Србија!”