Вест

article image

ИНТЕРВЈУ - ТОМИСЛАВ БОКАН - ЛИСТ "АФЕРА" - БОКАН: Радићемо на јачању српске kултуре

Народни покрет „Динара Дрина Дунав“ прославио је 9. годишњицу у понедељак на Сретење. У складу са епидемиолошким мерама, годишњица је за разлику од предходних година, обележена скромно уз присуство најужег руководства и председника Томислава Бокана.

– Нажалост, ситуација у земљи и свету је таква каква је, сви морамо бити одговорни како би се што пре извукли из корона кризе. Надамо се да ћемо деценију постојања наредне године, бити у прилици да обележимо уз присуство свих функционера и чланова наше организације. Ми смо у граду Новом Саду трећа снага по бројности активиста, као и по броју гласача и поносимо се сваким нашим човеком, а трудимо се да оправдамо очекивања наших гласача – рекао је Томислав Бокан, председник покрета „Динара Дрина Дунав“.

Бокан је истакао да у наредном периоду покрет планира да своје активности усмери на неговање српске културе и оснаживање националне свести код грађана.

-Егзит је израстао у својеврстан бренд наше земље и града Новог Сада и као такав треба да постоји, али не може бити мерило српске културе у овим крајевима. Овде у Новом Саду су живели и стварали неки од највећих великана српске историје и њихова заоставштина треба да се негује. Планирамо да 2022. године организујемо, Ђурђевданске игре у којима би широм града анимирали младе људе да се кроз различите активности укључе у ову манифестацију. Планирамо спортске и културне приредбе, али и да кроз ову манифестацију подсетимо људе на српска страдања и да песма Ђурђевдан, није песма уз коју се само треба олако веселити, већ јој и придавати значај као и страдалној, болној и тешкој песми. Треба да нас подсети на крвави ђурђевдански уранак, када су Срби вагонима одвођени у логоре- рекао је Бокан.

На предходним локалним изборима у Новом Саду „Динара Дрина Дунав“ наступила је заједно са Српском напредном странком, са предизборним слоганом „Нисмо најбољи, али бољих нема“.