Вест

article image

СЛАВА НАРОДНОГ ПОКРЕТА ДИНАРА-ДРИНА-ДУНАВ

Народни покрет Динара-Дрина-Дунав данас, уз поштовање епидемиолошких мера, а у част великог мислиоца, заштитника Српства и заштитника Народног покрета Динара-Дрина-Дунав, српског светитеља Светог Владике Николаја Велимировића Охридског и Жичког, обележава крсну славу.

Након што је пожелео добродошлицу Бокан је истакао: „Данас смо се окупили да обележимо крсну славу, а тиме и сабирање и саборност сваког честитог српског човека који воли мајку, отаџбину Србију, поштује себе, а цени и друге који цене и поштују све нас заједно.

Данас није лако бити Србин. Ни овде у Новом Саду, ни у отаџбини Србији, ни у белом свету.

Наш Покрет је покрет другачији од других, своји смо на своме, јер волимо крсну славу, наше обичаје, наше писмо, нашу веру, наше хришћанство, наше светосавље, наше православље.

И зато, наш пут јесте и биће српски пут, пут рада, реда, закона, пут муке, на жалост, који је иза нас.

Али испред нас је верујем будућност, верујем у васкрс српства, васкрс кроз лик и дело наших предака, а ради наших потомака. А сигурно, први међу једнакима, јесте заштитник нашег Покрета Свети Николај Српски епископ Жички и Охридски и његове речи треба да одзвањају у нашем срцу и души, а то је да се Срби сложе, обоже и умноже.

Амин дај Боже!”

Председник Покрета Томислав Бокан је честитао кумство Радовану Степановићу. Кум Покрета се захвалио на указаном поверењу и подршци те истакао да му је велика част да се нађе на месту кума те да ће се трудити да на српски, обичан, умерен начин оправда поверење које му је указано.