Вест

article image

ЧУВАЈМО СВОЈЕ И ЖИВОТЕ ЉУДИ!

Сведоци смо да се већ дуже време води велика, изузетно видљива, регионална кампања, која за циљ има да Србију, Републику Српску и све нас Србе прогласи геноцидним народом.

И поред свих залагања и јасне политике стабилности, мира, разумевања и сарадње коју води председник Републике Србије Александар Вучић, разне нечисте силе упорно потпирују нетрпељивост са жељом да изазову људска страдања, нестабилност, лажно оптуже Србе и ставе љагу на сва наша поколења.

Посебно је страшна и опасна политика говора мржње која допире из региона и којом се кроз страдања Бошњака у Сребреници жели ударити печат за сва времена да смо ми Срби спровели геноцид.

Истина је ту потпуно другачија. Нико не спори да је злочина над Бошњацима било, али не смеју се заборавити ни српске жртве нити злочини над Србима!

Али, за реч “геноцид” ту нема места!

Српски народ је много пропатио и поднео огромне жртве у 20- том веку.

ОНИ, фашисти, нацисти, многобројни зликовци, лишили су овоземаљског живота огроман број српских људи с обе стране Дрине, а МИ Срби дуги низ година, нажалост нисмо смели или нисмо хтели, да негујемо културу сећања на своје големе жртве.

Увек су ту били присутни неки виши интереси, пре свега такозвано братство и јединство, које је изгледа постојало само са српске стране!

Осврћући се на прошлост, гледајући ка будућности, данас дубоко верујем и убеђен сам да такве грешке више не смемо себи дозволити!

Наша политика за све људе без обзира на верску, националну и расну припадност у региону је заснована на речима: “Чувајмо своје и животе људи!”

Мир, безбедност и сигурност људи нема цену. То је српски пут како данас тако и у будућности!

Србија, на челу са председником Александром Вучићем, свакога дана својим поступцима показује да јесте и биће фактор стабилности и сарадње на овим просторима!

Цела протекла година, година борбе против КОРОНА вируса, јесте показатељ шта значи солидарност на делу и шта су све Република Србија и председник Александар Вучић учинили да сви људи у региону могу примити бесплатну вакцину у држави Србији!

Стога, наша порука за све људе и државнике у региону јесте: “Дозовите се здравој памети!

Нема више места страдању, треба да се ради, гради и живи пристојно од свог рада!

Будимо људи пре свега, а не само Црногорци, Хрвати, Срби, Бошњаци!

Разлике међу нама су бројне, али дозволимо да нас добра дела, идеје и особине споје, а не раздвоје!”

Томислав Бокан
Председник Народног покрета Динара-Дрина-Дунав