Вест

article image

ИСТИНА О СРЕБРЕНИЦИ: ГЕНОЦИДА НИЈЕ БИЛО, СРПСКЕ СНАГЕ ИЗВРШИЛЕ ЛЕГИТИМНЕ ВОЈНЕ АКЦИЈЕ!

Независна међународна комисија за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији у периоду 1992-1995. годинe формирана је одлуком Владе Републике Српске, а са циљем да се целовито сагледају ратни догађаји у Сребреници и око ње. Комисију састављену од врхунских стручњака предводио је цењени израелски историчар Гидеон Грајф.

Рад Комисије се огледао у потпуном, целовитом и истинитом сагледавању догађаја у Сребреници и сребреничкој регији у периоду 1992-1995. године, а иста је формирана у циљу јачања поверења и толеранције међу народима у БиХ, коначног помирења и суживота садашњих и будућих генерација.

У опширном извештају на 1.036 страна комисија под вођством Гидеона Грајфа, израелског историчара (стручњака за историју Холокауста), аргументовано је образложила да „није постојала намера да се заробе и убију муслимани“, али и нагласила да је из правне перспективе важно разликовати војни напад на Сребреницу од масовних убистава која су уследила после напада.

Након темељне истраге Независне међународне комисије за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији у периоду 1992-1995. године, закључак је да се у Сребреници није догодио нити појединачни злочин геноцида нити геноцид уопште!

Налаз комисије је јасан - српске снаге су извршиле легитимне војне акције!

Објективно и без пристрасности господин Гидеон Грајф је између осталог нагласио:

"Припадам старом народу, Израиљском, над којим је извршен геноцид и мени нико не треба то да објашњава. Наведени догађаји у Сребреници нису геноцид!”

Велико хвала на непристрасности, објективном сагледавању и закључцима заснованим на чињеницама!

Хвала свим члановма Међународне независне комисије на челу са господином Гидеоном Грајфом и у име наших предака, а свакако због наших потомака, због Срба и Србије!

Народни покрет Динара-Дрина-Дунав покреће иницијативу да Скупштина Републике Србије, по хитном поступку, изгласа господина Гидеона Грајфа, као човека који је обзнанио српској и светској јавности истину о Сребреници за вечног пријатеља Срба и Србије!

ТОМИСЛАВ БОКАН, председник Народног покрета Динара-Дрина-Дунав