Вест

article image

НПДДД: Подршка листи Српске напредне странке „Александар Вучић - Заједно можемо све!“ и кандидатури Александра Вучића за председника Републике Србије

Вечерас је у Новом Саду, у препуном анфитеатру СПЦ „Војводина“ одржана трибина Народног покрета Динара-Дрина-Дунав са које је упућена јасна и недвосмислена подршка листи Српске напредне странке „Александар Вучић - Заједно можемо све!“ и кандидатури Александра Вучића за председника Републике Србије.

Манифестацију су својим присуством и пригодним обраћањима, испред Српске напредне странке, увеличали наши гости генерални секретар Скупштине Аутономне покрајине Војводине др Никола Бањац и члан покрајинске владе Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић.

Окупљеним гостима, члановима и симпатизерима Народног покрета Динара-Дрина-Дунав се обратио председник Покрета Томислав Бокан који је честитао члановима Народног покрета Динара-Дрина-Дунав десет година постојања на политичкој сцени Србије и тим поводом истакао захвалност свим члановима на уложеном труду и рад као и заједничком напретку, што је свакако значајно допринело да за ових десет година израстемо у веома поштован политички субјект како у нашем Новом Саду тако и у нашој отаџбини Србији.

Бокан је између осталог истакао:“ Као што сви већ знате, 3. априла ће се одржати локални и парламентарни избори, али и избори за председника Републике Србије.

Народни покрет Динара-Дрина-Дунав, је на седници органа Странке, донео одлуку о пуној подршци листи Српске напредне „Александар Вучић - Заједно можемо све!“.

Такође, користим прилику да у своје име и у име Народног покрета Динара-Дрина-Дунав затражим од председника Александра Вучића да се поново кандидује на председничким изборима и да води Србију и даље, јер Србија је под вођством Александра Вучића постала снажна и модерна држава којој је интерес народа изнад свега, а чињенице о томе сведоче!

Да, чињеница је да је Србија постала много боље место за живот за све људе без обзира на верску, расну и националну припадност, за све људе који раде и желе да живе од свог рада!

Показатељи развоја Србије су бројни. Навешћу само неке од њих: раст домаћег бруто производа, отварају се фабрике, држава пружа подршку не само великим страним инвеститорима већ и озбиљну подршка развоју домаћих привредних система и породичних компанија, расту плате и пензије, смањен је степена незапослености. Изграђени су километри и километри аутопутева, регионалних и локалних путева и мостова који спајају људе и државе. Држава је озбиљном економском политиком обезбедила средства и изградила три ковид болнице, изграђен је клинички центар у Нишу, ради се на изградњи Клиничког центра Војводине, пре неки дан је отворен Клинички центар Србије, најмодернији и најсавременији медицински центар у региону, а и шире. У последњих десет година, Србија напредује крупним корацима, ради се и гради, а дела о томе говоре!

Не могу, а да се не осврнем и на наш град, наш Нови Сад и на све што је урађено у време мандата садашњег градоначелника Милоша Вучевића. А урађено је много. Скоро двадесет капиталних пројеката, међу којима су Жежељев мост, ковид болница, фабрички капацитети, инфраструктурни пројекти, стамбени блок за избеглице, стамбени комплекс за припаднике војске, биа и полиције.

Такође, желим да истакнем да се улагало и у здравство. Изграђен је објекат Завода за хитну медицинску помоћ, комплетно је реновиран лимански дома здравља, гради се дом здравља у Адицама, улаже се у вртиће, дограђују се булевари, саобраћајнице, партерно се уређује Града, а ускоро почиње и градња новог моста.

Све то доприноси побољшању живота људи који живе у нашем граду. И наравно, Нови Сад је Европска престоница културе 2022. године.

Србија иде напед и наш Нови Сад иде напред!

А сложићете се, није било ни мало лако.

Прво, корона!

Када кажем корона, не могу, а да не искажем пуну захвалност здравственим радницима и свим оним који су допринели да се на најбољи могући начин боримо са највећим злом данашњице. Такође, не могу, а да не истакнем, држава је на челу са Александром Вучићем, показала спремност и одлучност, и то јачу од многих развијених земаља у борби против ковида. Међу првим државама у свету обезбеђени су респиратори, вакцине и лекови. Изграђене су и три модерне ковид болнице, једна од њих и у нашем граду. Ниједан наш човек није остао ускраћен за медицинску помоћ. Наша држава је помагала и суседним државама и показала да је Србија стуб сигурности и стабилности региона.

Сада смо суочени са новом опасношћу након што је Русија била приморана да у циљу заштите становништва покрене специјалну војну интервенцију у Украјини.

Притисци на нашу земљу су бројни, али будите сигурни да је држава Србија стабилна и безбедна за све наше људе. Председник Александар Вучић води мудру и одговорну политику, у складу са међународним правним нормама, где је стабилност Србије и српског народа загарантована. Србија поштује Повељу Уједиљених нација и међународно право, али није и неће увести санкције Русији!“

Председник Народног покрета Динара-Дрина-Дунав Томислав Бокан је надахнути говор завршио речима:

„Драги моји пријатељи, саборци, као одговоран породичан човек и као политичар који је свакодневно уз народ и слуша глас народа, желим да са овог места, у своје име и у име Народног покрета Динара-Дрина-Дунав пружим безрезервну подршку политици коју води председник Републике Србије Александар Вучић, и да апелујем на њега да нас води и даље, јер Србија је са Александром Вучићем на правом путу!

Позивам све чланове и симпатизере Покрета, позивам све људе којима је добробит Србије на првом месту да на предстојећим изборима, на свим изборним нивоима, дају свој глас за човека, председника и државника Александра Вучића и листу „Александар Вучић - Заједно можемо све!“.

Живела Србија!“